Plavíš sa a na brehu horí ľudské telo, vedľa toho stojí krava. India je šialená

Poslankyňa Cigániková: Zastaviť vývoj embrya je humánnejšie ako detský domov

Šéfredaktor Denníka N Kostolný: Moja duša sa nedá kúpiť Pentou

Francúzske bistro nezvláda nápor zákazníkov po tom, čo omylom získalo michelinskú hviezdu

  • Skromné francúzske bistro omylom získalo michellnskú hviezdu. Pomýlili si ho s rovnomennou luxusnou reštauráciou pri Paríži.
collage
cdn.newsapi.com.au/welt.de
  • Skromné francúzske bistro omylom získalo michellnskú hviezdu. Pomýlili si ho s rovnomennou luxusnou reštauráciou pri Paríži.

O malom bistre Le Bouche à Oreille v stredofrancúzskom mestečku Bourges donedávna ešte nikto netušil, teraz však praská vo švíkoch. Spoločnosť Michelin, ktorá oceňuje tie najlepšie reštaurácie, mu nedávno omylom udelila prestížnu michelinskú hviezdu, a zaradila ho do najnovšieho vydania svojho bedekru.

zdroj:  cdn.newsapi.com.au

Keď sa povie reštaurácia ocenená michelinskou hviezdou, pravdepodobne sa ti vybaví honosné reštauračné zariadenie so strieborným jedálenským servisom a bielymi obrusmi, v ktorom tí najlepší šéfkuchári podávajú tie najvyberanejšie gurmánske špeciality. Po návšteve tohto maličkého bistra, ktoré bolo omylom ocenené, však ostali reportéri, televízne štáby a zákazníci poriadne v šoku. Ukázalo sa, že bistro je v skutočnosti lacná jedáleň so štyrmi zamestnancami, ktorú navštevujú predovšetkým robotníci, a trojchodové menu v ňom možno dostať už za 12,50 Eur.

K tejto bizarnej situácií prišlo iba vďaka chybnej zámene. Spoločnosť Michelin v skutočnosti ocenila rovnomennú reštauráciu, ktorá sa však nachádza v meste Boutervillier pri Paríži, a výzdobou, štýlom a špičkovým menu za 48 Eur dokonale sedí na popis reštaurácie ocenenej Michelinskou hviezdou. Jednu takú už dokonca v roku 2015 získala.

zdroj: welt.de

,,Mýliť sa je ľudské. Najdôležitejšie však je, že tento omyl nikoho negatívne neovplyvnil,“ zhodnotil situáciu hovorca spoločnosti Michelin.

Aj keď došlo k rýchlej náprave omylu, maličké bistro odvtedy čelí takému náporu hostí, na aké doposiaľ nebolo zvyknuté. ,,Volajú k nám noví zákazníci, ktorí chcú zarezervovať stôl, a zároveň máme aj svojich stálych zákazníkov. Problém je však v tom, že nemáme dostatok priestoru,“ posťažovala sa na margo enormného záujmu a nečakanej publicity Véronique Jacquet, ktorá toto maličké bistro prevádzkuje.

zdroj článku: telegraph.co.uk 

Najnovšie video

Najnovší podcast

Poslankyňa Cigániková: Zastaviť vývoj embrya je humánnejšie ako detský domov

Najnovšie