Ikonické bratislavské burgery vstali z popola. Hambáč mal definitívne skončiť, dnes opäť otvára

  • Známy stánok Hambáč v lete zatvoril kvôli problémom s neprajníkmi
  • Hambáč hľadal miesto na kamennú prevádzku, napokon skončil na pôvodnom mieste
hambáč
Facebook/Hambáč
  • Známy stánok Hambáč v lete zatvoril kvôli problémom s neprajníkmi
  • Hambáč hľadal miesto na kamennú prevádzku, napokon skončil na pôvodnom mieste

Populárny Hambáč na Bajkalskej ulici v Bratislave opäť funguje. Na Facebooku oznámil, že práve v tomto neľahkom období začía odznova. V lete pritom zavrel ani nie tak kvôli kríze, ale kvôli tomu, že sa mu nechcelo donekonečna bojovať s neprajníkmi.

Na predaj bol celý koncept stánku Hambáč s receptami, know-how a dokonca aj prívesom, z ktorého majiteľ tento populárny streetfood predával. Dokonca povedal, že s Hambáčom nadobro končí a chce sa usadiť v kamennej prevádzke niekde v Bratislave.

Hambáčisti, po dlhšej dobe snáď niečo trochu pozitívne (ale my sme negatívni, ale pozitívne naladení) 👍 Dnes otvárame…

Posted by Hambáč on Monday, November 2, 2020

Dnes je starý dobrý Hambáč späť a vo svojej životnej forme.

Už od 2. novembra si tak môžeš kúpiť populárny, priam kultový burger na rovnakom mieste ako vždy, na parkovisku na Bajkalskej ulici. Starý príves je preč a namiesto neho stojí fastfoodový kontajner. Nový stánok bude fungovať od 11:00 do 19:00, čo je oproti starým otváracím hodinám tiež novinka. Burger si môžeš aj telefonicky objednať a v stánku si ho vyzdvihneš.

Skončil kvôli hejterom

Koronakríza drvila jednu prevádzku za druhou najmä tým, že nebolo dovolené sedieť vo vnútri podniku. To sa však Hambáča netýkalo, bol to stánok s výdajným okienkom. Majiteľovi Ivanovi Filipovi už liezli na nervy rôzni neprajníci a hejteri, preto v polovici júna 2020 Hambáč zatvoril s tým, že praje všetko najlepšie tomu, kto to dokáže robiť lepšie ako on.

„Tu sa trochu opustím, pardón, je to môj ventil. Ponúkam zľavu 100 % vo forme spätného bonusu vyplateného po dvanástich mesiacoch prevádzkovania stánku. Podmienka je predávať väčší objem, stánok otvorený aspoň 12 hodín denne, všetky suroviny BIO a EKO, mlieť vlastné mäso, piecť vlastné žemle, robiť si vlastné omáčky, mať dostupné burgre počas celej doby otvorenia, brať gastro lístky a predávať burgre lacnejšie.

No a, samozrejme, generovať zisk. Táto ponuka je platná pre hejterov a anonymov. Ukážte, ako to viete robiť lepšie, rýchlejšie, lacnejšie a celú vstupnú investíciu osem tisíc eur vám po roku vrátim,“ povedal vtedy Ivan Filip s nadsázkou.

Majiteľovi sa na boj s hejtermi minuli peniaze aj energia. Obľúbené burgre v Bratislave definitívne skončili.

Hambáč však bol veľmi úspešný koncept, majiteľ nemusel dotovať jediný mesiac prevádzky. „Mimo iné, končím aj preto, lebo nemám energiu a financie na hlúpy súboj s niekým, kto ma systematicky likviduje. Náklady na opravy, nákup vybavenia, zabezpečenie stále stúpali. Plus v poslednej dobe časté kontroly na udania znamenali napríklad v plnej prevádzke zatvoriť a riešiť kontroly, aj keď v rade stáli zákazníci a cez objednávky bolo vypredané.

Je to možno ťažšie pochopiť, no vysvetľovať zákazníkom, že nemám ich objednávku lebo kontrola, nie je easy a aj reakcie zákazníkov na vypredanie alebo meškanie nie sú vždy práve ľudské. Ide o čas, jedno kolo presne nastavené na počet kusov a minút. Keď tento reťazec prerušíš, zarobíš menej. Čas sú peniaze,“ hovorí.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá