Anna a Lucie LunnaPlants
Anna LunnaPlants
LunnaPlants/Anna Mišagová

Jedlo má priamy vplyv na zdravie, hovorí Slovenka, ktorá má v Portugalsku úspešnú vegan značku

  • Cestovanie ju vždy lákalo, no gastronómii sa venovať nechcela
  • Dnes má v zahraničí vlastnú vegánsku značku, ktorú prepája s ajurvédou
  • „Pochopila som, že psychické a fyzické zdravie je komplex, ktorý je neodlučiteľne spätý s tým, čo jeme,“ hovorí
  • Cestovanie ju vždy lákalo, no gastronómii sa venovať nechcela
  • Dnes má v zahraničí vlastnú vegánsku značku, ktorú prepája s ajurvédou
  • „Pochopila som, že psychické a fyzické zdravie je komplex, ktorý je neodlučiteľne spätý s tým, čo jeme,“ hovorí

Zakladateľka značky LunnaPlants Anna Mišagová pochádza z domácnosti, kde mlieko a mäso nikdy nechýbali. „Bola som odchovaná na domácej klobáse, tlačenke a pirohoch,“ spomína.

Jej životná filozofia sa však vďaka cestovaniu obrátila o 180 stupňov. Stala sa z nej vegánka, ktorá si v zahraničí založila vlastnú značku. Nemusíš sa báť, že by ti svoju ideológiu nútila. Naopak, zastáva názor, že každý by mal jesť to, čo jeho telo potrebuje. Vieš však, čo to v skutočnosti je?

  • Prečo sa z Anny stala vegánka
  • Ktoré krajiny ju najviac inšpirovali
  • Čo na to hovorí jej rodina
  • Prečo je podľa nej nevyhnutné spojiť stravovanie s medicínou

Prečo si sa rozhodla odísť zo Slovenska a čo ťa doviedlo k tomu, že si si založila vlastnú značku?

Som veľký milovník prírody, malých radostí a života. Pôvodne pochádzam z dediny v okrese Spišská Nová Ves, no moja práca vegánskej šéfkuchárky v Portugalsku je pre mňa splneným snom. Je to umenie, radosť a nikdy nekončiaci proces vzdelávania sa.

Ako atlétka a folkloristka som v minulosti snívala, že dokážem tieto aktivity premeniť na niečo veľkolepé a budem môcť cestovať. Napokon mi až vysoká škola poskytla viacero možností, ako Erazmus v Španielsku a programy Work and Travel v USA. Tie mi dodali odvahu otvoriť si vlastné dvere do sveta.

Anna a Lucie LunnaPlants
zdroj: LunnaPlants/Anna Mišagová

„Pobehala“ si teda svet.

Áno. Posledné roky som inklinovala k tropickým krajinám, kde sa nachádza aj jogová a surferska komunita. Všetko sa to spustilo štúdiom jogy v USA, kedy som pochopila, že je nevyhnutné zaujímať sa o samú seba. To sa spojilo s mojim záujmom o zdravý životný štýl a jeho prehĺbenie s ajurvédou, k čomu som sa dostala počas pobytu v Indii. Naučila som sa, že psychické aj fyzické zdravie sú komplex úzko prepojený s tým, čo jeme. Vtedy som si uvedomila, že chcem ísť do kuchyne.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroj: LunnaPlants/Anna Mišagová

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá