Jedol uňho Obama, Ramseyho prinútil si zabaliť zvyšky. Aaron Franklin je ikona barbecue

  • Aaron Franklin je podľa mnohých guru grilovania texaského barbecue
  • Na to, aby si sa dostal do jeho podniku, musíš stáť hodiny v radoch
maser a tick s grilovaným jedlom
Aaron Franklin a mäsová misa, Facebook/Franklin Barbecue
  • Aaron Franklin je podľa mnohých guru grilovania texaského barbecue
  • Na to, aby si sa dostal do jeho podniku, musíš stáť hodiny v radoch

Ak sa povie brisket či dokonalé texaské barbecue, tak by sa ti malo automaticky vynoriť v mysli meno Aaron Franklin. Aaron pričuchol ku grilovaniu spolu so svojou ženou Stacy na záhrade za domom. Neskôr sa rozhodli si otvoriť malý príves pri diaľnici v Austine v roku 2009. To však ešte ani len netušili, čo ich ešte čaká.

Každý deň zavesil ceduľu „vypredané“

Aaron sa narodil 17. decembra 1977 v Texase. Aj keď totožnosť jeho rodičov nie je známa, podľa jeho slov vieme len to, že vlastnili stánok s barbecue ponukou tex-mex jedál.

Výsledkom ich podnikania bol fakt, že sa Aaron ku kuchyni dostal v mladom veku. Drvivú väčšinu techník a spôsobov pripravovania sa naučil počas svojho pôsobenia na strednej škole od svojich rodičov. 

Po tom, ako so svojou ženou pripravoval svoj legendárny brisket na záhrade len pre svoju rodinu a priateľov, sa rozhodol, že chce svoj talent ukázať svetu.

Začalo to skutočne skromne. Len pár metrov od diaľnice sa zrodil jeho prvý biznis v podobe karavanu, kde so svojou ženou pripravovali mäso s poriadne natiahnutou chuťou dymu. 

Franklin BBQ karavan
zdroj: Facebook/Franklin Barbecue

Už v týchto okamihoch zaznamenávali veľký úspech svojho prívesu. Deň čo deň sa stretávali zástupy zákazníkov čakajúc na to, kým sa dostanú na rad a dočkajú sa obedu od tohto barbecue baróna.

Veľa ľudí však ostávalo smutných, pretože Aaron a jeho žena dokázali vypredať svoju celodennú ponuku často niekoľko hodín pred zatváračkou. 

aron 2
zdroj: Facebook/Franklin Barbecue

To, ako často na prívese visela ceduľa „vypredané“, nenechalo túto dvojicu chladnou. Chceli totiž čoraz viac prinášať ľudom skvelé jedlo z ich produkcie a zároveň rozširovať podnik.

V roku 2011 sa preto rozhodli otvoriť svoj podnik, ktorý zožal masívny úspech trvajúci dodnes. Zákazníci stoja niekoľkohodinové rady, len aby sa dostali do samotnej reštaurácie.

Povstal z popola ako fénix

Aaron a Stacy sa rozhodli si na chvíľku odpočinúť. Preto zatvorili na týždeň reštauráciu a odišli na dovolenku. Tesne predtým, ako odišli, nechal Aaron svojim zamestnancom odkaz na rozlúčku: „Nevolajte nám, kým tu nebude niečo horieť.“ To však ešte ani len netušil, čo ho bude čakať pri návrate z dovolenky. 

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroje: Franklin BBQ, Eater, Texas Monthly, Mäso od Romana, Jimmy Kimmel Live!, James Beard Award , KXAN, Jimmy Kimmel Live!

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá