tuo
c1
Kávičkári.sk/ TIMI AMO

Juraj sa naučil robiť zmrzlinu od talianskych majstrov. V lete ju predáva 7 dní v týždni a v zime oddychuje

  • Mladý Slovák žije zmrzlinou 24 hodín denne, vyrába ju čisto na prírodnej báze
  • Mimo sezónu skúša nové recepty, veľa študuje a tvrdí, že táto práca ho stále veľmi baví, aj keď vie byť skutočne náročná
  • Mladý Slovák žije zmrzlinou 24 hodín denne, vyrába ju čisto na prírodnej báze
  • Mimo sezónu skúša nové recepty, veľa študuje a tvrdí, že táto práca ho stále veľmi baví, aj keď vie byť skutočne náročná

Za značkou pravej talianskej zmrzlinárne stojí mladý Slovák Juraj Fekete, ktorý koncept značky Timi Amo rozpracovával niekoľko rokov.

Pred zmrzlinárskym biznisom zvažoval viaceré nápady v gastronómii. „Napokon jediné, čo mi z toho vyšlo, bola práve zmrzlina. Môžu za to dôvody ako vnútorná motivácia rozbehnúť si niečo vlastné v gastre. Plus moja povahová črta – som pedant a kvalitár, čo sa týka jedla. Pri zmrzline mám možnosť kontrolovať jej kvalitu a štruktúru počas celého dňa, čo sa pri iných typoch gastro podnikania dá dosiahnuť len s oveľa väčšou námahou,“ objasňuje Juraj pre Startitup.

zdroj: Kávičkári.sk/ TIMI AMO

Juraj mal ambíciu stať sa skutočným zmrzlinárskym majstrom. Preto jeho zmrzlinárske remeslo začalo štúdiom zahraničných kníh, googlením receptúr a kombinácií ingrediencií.

Napokon sa dostal až k prvým skúškam receptov na svojom domácom, no profesionálnom zmrzlinovači. Denne vyrobil 3 až 4 príchute gelata (názov pre tradičnú taliansku zmrzlinu), jeho rodina a známi tak mali aj počas tuhej zimy o zmrzlinu postarané.

Zmrzlinárska univerzita

Následne absolvoval kurzy na známej univerzite v Bologni. „Tam vás naučia len základy, potom je to už viac-menej na vás, akým smerom sa budete uberať, aký štýl práce budete aplikovať, aké suroviny budete používať či aké zvolíte kombinácie surovín.“

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá