Koľko času treba na otvorenie street foodu? Blázni z Chilantro to zvládli za 30 dní

  • V Bratislave nájdeme množstvo príkladov úspešných street foodov, ktorým sa podarilo ovládnuť miestnu gastro scénu. Za každým takýmto projektom je množstvo skrytého úsilia a mesiace tvrdej driny. Týmto Slovákom sa však podarilo otvoriť nový cool podnik v skutočne rekordnom čase!
collagewdcwdc
Chilantro
  • V Bratislave nájdeme množstvo príkladov úspešných street foodov, ktorým sa podarilo ovládnuť miestnu gastro scénu. Za každým takýmto projektom je množstvo skrytého úsilia a mesiace tvrdej driny. Týmto Slovákom sa však podarilo otvoriť nový cool podnik v skutočne rekordnom čase!

Vytvorenie zaujímavého gastro konceptu, ktorý má potenciál zaujať všeobecne náročnú bratislavskú verejnosť, naozaj nie je hračka. Traja odvážni Slováci Samuel, Matúš a Darina si však vzali do hlavy, že z biznisu spravia doslova hru. Ich výzva znela: Priniesť do hlavného mesta svetovú street food novinku za rekordných 30 dní! Z tohto plánu by sa určite mnohým majiteľom reštaurácií zatočila hlava, pretože si pamätajú na počiatočné komplikácie, zháňanie priestorov, vybavenia, povolení od hygienikov…

Týchto týpkov to však neodradilo a pustili sa do práce. Našli si ideálny priestor na Michalskej 9 a vytvorili projekt street food stánku spojeného s krásnou záhradnou terasou. Počas mesiaca postupne ladili receptúry, vyrábali inventár pouličného stánku a vybavenie terasy, ako napríklad recyklované kvetináče zo sudov či sedenie z vriec kávy, a terasu skrášľovali zeleňou a osvetlením. Jednoducho robili všetko pre to, aby stihli nemožné. Neoddeliteľnou súčasťou bolo maximálne nasadenie a minimum spánku. :)

No hádaj čo! Podarilo sa a Chilantro Garden Bar je si v sobotu vyskúšal prvú testovačku hladných zákazníkov, ktorí naozaj neodišli bez spokojného pocitu v bruchu. Tento projekt jednoznačne zaujal, a to aj vďaka zaujímavému konceptu, ktorý v sebe snúbi vietnamskú a mexickú kuchyňu. Zdá sa ti to nemožné? Toto je opäť ďalšia z vecí, ktoré sa Chilantru podarili bravúrne. Spojenie populárneho vietnamského Pho bo a mexického burrita totiž stojí za to.

„Naším cieľom je prepájať gastro svety a vytvárať tak unikátne kombinácie chutí. Na leto sme si preto pripravili studenú verziu populárnej vietnamskej polievky Pho, ktorú si u nás môžeš vychutnať v kombinácii s ingredienciami mexickej kuchyne, zabalenú v tortille,“ uvádzajú autori projektu.

Odvážne skombinovaný koncept tejto kuchyne sa doráža už v názve podniku. Chilantro ako odkaz na populárnu ázijskú bylinku cilantro, známu aj ako koriander, ale tiež na ostré mexické chilli. Okrem Pho Burrita však nájdeš v ponuke aj vegánsku rolku, syrové quesadillas alebo nachos s mango habanero alebo guacamole salsou, a to všetko môžeš zapiť osviežujúcou Margaritou.

Tento street food zvládol odvážnu výzvu a naozaj vznikol od základu za 30 dní. Tímu z Chilantro zrejme okrem odhodlania a vášne pomohol aj fakt, že majú skúsenosť už z úspešného bratislavského podniku BARsKDE. Ich záhradná teraska s vietnamsko-mexickou energiou, dizajnovým interiérom a netradičným jedlom určite zaujala a má potenciál stať sa novou hviezdou lokálnej gastro scény. Tak čo, skočíš si na Pho Burrito a Margaritu? :) My áno!

 

 

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech