Košické či bratislavské podniky zatvorili kamenné prevádzky a otvorili na Pohode. Oplatí sa!

  • Známe košické aj bratislavské podniky zatvorili na pohodový víkend svoje prevádzky a prišli na Pohodu
  • Biznis tým neutrpel. Skôr naopak
  • Ich podnikanie neohrozilo ani počasie
pohoda
archív Startitup
  • Známe košické aj bratislavské podniky zatvorili na pohodový víkend svoje prevádzky a prišli na Pohodu
  • Biznis tým neutrpel. Skôr naopak
  • Ich podnikanie neohrozilo ani počasie

Robin street food funguje pred košickým kinom Úsmev len niekoľko mesiacov, no pre Košičanov sú „známa firma“, ktorú si mnohí z nich naozaj obľúbili. Spolu s kamarátmi sa združili do príjemného coworkingu a vo food zóne sa im nielenže skvelo darí, ale aj super spolupracuje.

Viktor z Robin street food chodí na Pohodu už niekoľko rokov. Minulý rok sa rozhodli prísť ako gastro prevádzka a pri stanovom mestečku si otvorili na 4 dni stánok s hotdogmi. Tento rok chceli to isté, no organizátori im oznámili, že ak chcú, musia zvoliť iný sortiment. „Začali sme s mexikom a ide nám to super,“ hovorí Košičan Viktor.

Prísť na Pohodu alebo vlastne na akýkoľvek festival je risk. Najmä, keď doma zatvoríš a celé to presťahuješ. „A ešte keď si z Košíc. Je to ďaleko. A u nás ten festivalový víkend nejako extra nepociťuješ. Jasné, že veľa ľudí sa chystá a aj ide, ale že by bolo nejaké prázdne mesto, to nie,“ smeje sa.

Pred kinom Úsmev majú plno stále. Sviatok – piatok. Pohoda sa však oplatí najmä preto, že je to najväčší festival na Slovensku, mnoho ľudí ťa pozná a nazbieraš kontakty, si viac na očiach. „Ťažko povedať, či sme ziskovejší. To ukáže až nedeľa. Ale asi by sme sem nešli, keby sa to neoplatilo,“ dopĺňa Košičan.

 

Jeho street food je plný a počuť rôzne prízvuky. Paradoxom však je, že Košičania sa pýšia tým, že nájdu na Pohode aj lokálne stánky a radi sa tam idú najesť. Hneď vedľa Robin Street Food je Smile a Opre Cider. Tak ako pred Úsmevom.

Majiteľ bratislavskej kaviarne W Café prišiel na Pohodu tiež. Už dlho predtým avizovali, že na druhý júlový víkend zatvárajú kamennú kaviareň na Grosslingovej a sťahujú sa na festival Pohoda.

Pohodový zážitok z festivalu ti tento rok prvýkrát zabezpečíme aj my. Od 10.7. do 14.7. budeme všetci tam a W zostáva zatvorené,“ napísali na oficiálnej stránke už 27.júna. Nech sa všetci pripravia.

Pripravili si špeciálny karavan a vyzeralo to dokonalo. „Menu sme nijakým spôsobom neobmieňali. Všetko máme také ako v kamennej prevádzke. Chystáme sa ešte asi na Grape, ale tam už predpokladám, že pôjdeme v menšom,“ povedal nám majiteľ.

zdroj: archiv Startitup

Zákazníkov máme veľa, cez víkend by aj tak bola Bratislava prázdna, všetci sú predsa na Pohode, preto sa nám to určite oplatí viac,“ hovorí. Čo sa týka ziskov a obratov, budú väčšie. Aj keď je počasie zlé a víkend býva v meste stále najsilnejší, Pohoda je stále dobrým riešením.

pohoda
zdroj: startitup

Ľudia chcú jesť a piť stále. Jasné, že ti ráno dobre padne čerstvo zomletá, voňavá káva. Festivaly sú už dnes na úrovni. A žiješ si tu fakt luxusne. Pred kaviarňami sú terasky a kvety. Niektoré prevádzky sa dokonca snažia navodiť dojem svojho prirodzeného prostredia z kamennej prevádzky. Zákazník ich tak lepšie spozná a cíti sa ako doma.

Výsledok je teda taký, že otvoriť si stánok na Pohode sa ti oplatí. Aj vtedy, keď dokonca na celé štyri dni zavrieš svoj kamenný podnik v meste. A zisky vždy prekvapia. Vždy.

Zdroj: W cafe, Robin Street Food

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK