Špekuláciami príde o svoje peniaze až 70 % investorov. Na akciách sa zarába inak

[Hacker Zdravia] Prekonal množstvo operácií a nevzdal to. Ak chceš byť lepší, musíš pokoriť svoje ego

[Podcast s Romčom] Slovenská vakcína funguje na odlišnom princípe. Bude oveľa bezpečnejšia

Kvalitná a zdravá strava, ktorú si môže dovoliť každý. To je heslo nového bratislavského bistra Foodoo

  • Mladá prevádzka Foodoo, ktorá stojí na Kamennom námestí iba pár mesiacov si našla už veľa priaznivcov zdravej, no cenovo dostupnej stravy
  • Šikovný tím ponúka obedové menu, ktoré osloví ako mäsožravcov, tak aj vegetariánov či dokonca vegánov
  • Bistro je výnimočné najmä tým, že nepoužíva žiadne umelé dochucovadlá alebo múku na zahusťovanie jedál a okrem toho sa pýši lokálnymi dodávateľmi
Untitled collage
Foodoo
  • Mladá prevádzka Foodoo, ktorá stojí na Kamennom námestí iba pár mesiacov si našla už veľa priaznivcov zdravej, no cenovo dostupnej stravy
  • Šikovný tím ponúka obedové menu, ktoré osloví ako mäsožravcov, tak aj vegetariánov či dokonca vegánov
  • Bistro je výnimočné najmä tým, že nepoužíva žiadne umelé dochucovadlá alebo múku na zahusťovanie jedál a okrem toho sa pýši lokálnymi dodávateľmi

Ako vznikol váš tím a kedy ste začali podnikať v gastronómii?

V gastronómii podnikáme už sedem rokov, nápad založiť Foodoo však vznikol koncom minulého roka. Potom nasledovalo hľadanie šikovných ľudí a zostavenie nášho Foodoo tímu. Prevádzku sme otvorili začiatkom tohto roka, vzhľadom na to, ze nebolo úplne jednoduché nájsť ľudí, ktorí vedia variť tak, ako sme si to predstavovali. Nakoniec sa nám to však podarilo a my sme za to vďační.

Čo vám vnuklo myšlienku založiť si vlastné bistro so zdravým menu?

Predovšetkým nedostatok reštaurácií ponúkajúcich vegetariánsku a vegánsku stravu. Dnes sa totiž stále viac ľudí stravuje práve týmto spôsobom a my sme chceli vyhovieť aj ich požiadavkám. Navyše, polievky sú takmer vo všetkých reštauráciách zahusťované múkou a jedlá dochucované umelými dochucovadlami, čo sme chceli zmeniť. Chceli sme aby naša reštaurácia nielen šírila myšlienku zdravého stravovania, ale aby sa tým aj na 100% riadila pri príprave jedál.

V našom hlavnom meste vzniká v súčasnosti veľa nových bistier, no oveľa viac ich zaniká. Neodrádzalo vás toto riziko?

Neodrádzalo, veríme totiž, že ľudia poznajú kvalitu a na základe nej nás podržia a budú sa ku nám radi vracať.

Foodoo stojí na Kamennom námestí v Bratislave. Oplatilo sa vám investovať do priestorov v centre mesta?

Lokalita sa nám pozdávala najmä svojou polohou, pretože centrum mesta je vysoko frekventovanou a veľmi obľúbenou časťou Bratislavy. Okrem toho, Kamenné námestie sa bude onedlho revitalizovať, čo kvalitu lokality ešte zvýši.

Foodoo je podľa vašej facebookovej stránky „bistro pre milovníkov zdravej kuchyne“. Čím sa líšite od podobne zameraných bistier v Bratislave?

Práve tým, že nepoužívame múku na zahusťovanie a umelé dochucovadlá na zvýraznenie chuti. Naše jedla sú poctivé, vyrábané z čerstvých surovín a naše polievky zahusťované výlučne iba zeleninou.

Zákazník si u vás môže dať divinový guláš aj ľahký zeleninový šalát. Oslovujete viac vegetariánov alebo mäsožravcov?

O niečo viac vegetariánov, keďže u nás majú naozaj veľmi široký výber. Snažíme sa však vyhovieť všetkým, preto je každý deň súčasťou denného menu aj mäso.

Čím sa inšpirujete pri tvorbe jedál?

Našou domácou kuchyňou, ktorú si my doma pripravujeme a ktorá je nám najbližšia.

Zameriavate sa iba na obedové menu alebo máte aj stálu ponuku?

Momentálne predovšetkým na obedové menu, ale v budúcnosti plánujeme rozšíriť otváracie hodiny a ponúkať aj večerné menu.

Zákazník u vás za plný tanier jedla zaplatí od 3,90 do 4,90 eur, čo je v porovnaní s inými bistrami v centre výrazne lacnejšie. Vypláca sa vám to? Neplánujete zvyšovať ceny?

Nie, neplánujeme. Chceme totiž, aby obedy u nás boli dostupné pre každého a aby sa ľudia ku nám radi a často vracali.

Prečo zatvárate už o pol štvrtej poobede? Neochudobňujete sa tým o zákazníkov, ktorí si napríklad radi doprajú niečo ľahšie na večeru?

Zatiaľ nemáme vytvorený poobedný tím ľudí. Ako sme totiž spomínali vyššie, v dnešnej dobe je veľmi ťažké nájsť šikovných a pracovitých ľudí, ktorí navyše vedia variť tým smerom, ktorým to my vyžadujeme. Hneď ako však bude vytvorený tím podľa našich predstáv, Foodoo bude otvorené aj v poobedňajších a večerných hodinách.

Existujete zatiaľ len veľmi krátky čas. Ako sa o vás dozvedela väčšina vašich zákazníkov? Chodíte s vaším jedlom aj „do terénu“, na rôzne akcie?

Do veľkej miery o nás určite vďaka lokalite, pretože centrom mesta sa počas dňa „premelie” množstvo ľudí. V neposlednom rade však aj vďaka sociálnym sieťam ako je InstagramFacebook, na ktorých sme plne aktívni.

A áno, zúčastňujeme sa aj na rôznych kultúrnych a športových akciách. Prednedávnom sme sa zúčastnili napríklad na veľmi známom Slovak Food Festivale či športovom podujatí s názvom Just Woman.

Aká máte ďalšie plány v vašou prevádzkou?

Pokračovať v tom čo robíme, neustále sa zlepšovať a kvalitou jedál a služieb oslovovať čo najviac ľudí (úsmev).

Najnovšie video

Najnovší podcast

[Hacker Zdravia] Prekonal množstvo operácií a nevzdal to. Ak chceš byť lepší, musíš pokoriť svoje ego

Najnovšie