Najprv našiel priestor a až potom dal svojmu biznisu kontúry. Dnes ho milujú mladí aj starí

  • Obľúbený bratislavský podnik Filip´s je dôkazom, že hot-dog dnes nemusí znamenať len nezdravý fast food.
  • Vo Filipovom podaní je plnohodnotným jedlom a dokonalým gastronomickým zážitkom.
collage6
Instagram (vrozku)
  • Obľúbený bratislavský podnik Filip´s je dôkazom, že hot-dog dnes nemusí znamenať len nezdravý fast food.
  • Vo Filipovom podaní je plnohodnotným jedlom a dokonalým gastronomickým zážitkom.

25-ročný Filip Valentín síce rád varí, no nemal absolútne žiadne skúsenosti s gastronómiou a reštauračným biznisom. Neodradilo ho to splniť si svoj malý sen a otvoriť si rodinnú „hotdogáreň“, ktorá na bratislavskej street food scéne zaznamenala úspech. Voľba na párky v rožku padla z čisto prozaického dôvodu. „Dlhšiu dobu som pracoval ako obchodný zástupca, veľa som jazdil po Slovensku a jediné teplé jedlo, ktoré som si na pumpách dával, bol hot-dog,“ prezradil mladý Slovák.

Filip nerozmýšľal dlho a keďže v Bratislave vtedy o koncepte kvalitných hot-dogov nepočul, zo dňa na deň sa rozhodol ísť do toho. Pomohla mu tiež podpora rodičov, ktorí do rodinného biznisu tiež investovali. „Keď som sa dozvedel, že v novom Freshmarkete ostal priestor v gastro zóne, neváhal som ani chvíľu. Môj nápad sa majiteľom zapáčil, podpísali sme zmluvu a v tom momente sa to celé začalo,“ spomína.

#klasik#onionrings#homemade#

Príspevok, ktorý zdieľa Vrožku (@vrozku),

Toto jedlo je od detstva jedným z jeho najobľúbenejších a niet sa čomu čudovať. Jednoduchosť a dokonalá chuťová kombinácia pečiva, párku a omáčky, je dôvodom, prečo sa tento pokrm teší obľube na celom svete. No priznajme si, zvyčajne nejde o práve najzdravšie jedlo a tvoja mama by zrejme nebola nadšená, keby počula, že je to tvoja pravidelná strava.

Filip sa však tohto jedla nechcel vzdať a rozhodol sa spraviť ho najchutnejším a najzdravším, ako sa dá. Neveríš? Ich párky a klobásky majú ďaleko od tých supermarketových, sú z kvalitných surovín a obsahujú až 90 percent mäsa. „Robí nám ich na mieru vyhlásený bratislavský mäsiar Orbán. Pre vegetariánov však máme aj sójovú variantu,“ prezradil Filip.

Ďalším faktorom úspechu týchto hot-dogov je každý deň čerstvé pečivo, vrátane toho bezlepkového. „Je ručne robené a pečené v tradičnej lokálnej pekárničke. S pekármi sme ho testovali tri mesiace, kým sme ho dotiahli do dokonalosti. K tomu denne čerstvá zelenina, žiadne zmrazovanie. Najdôležitejšou ingredienciou je však láska, s ktorou hot-dogy pripravujeme,“ zdôraznil mladý Slovák. :)

K skutočne delikátnym párkom sa museli dopracovať, prvé pokusy pritom vznikali už doma na záhrade na grile. „Skúšali sme rôzne kombinácie, pozývali rodinu, kamarátov a testovali sme mix hot-dogov asi pol roka,“ priznal Filip. Čo všetko si dnes v podniku, ktorý sa dnes volá Filip´s môžeš dať? Ponúkajú štyri druhy hot-dogov, a to bejkon, chalapeňo, vedží, klasik a jeden špeciál, ktorý menia každé tri mesiace.

To však stále nie je všetko. K nebeskému gastro pôžitku ešte chýbajú bezlepkové cibuľové krúžky a domáci šalát coleslaw. V nápojovej ponuke idú čisto americkým štýlom s plechovkami Dr. Pepper, Canada Dry či Coca Coly. „Pre tých, ktorý si na takýchto sladkých bombách nefičia, však máme zdravšiu variantu v podobe nemeckých bio limonád z Berlína,“ doplnil.

Denne navštívi túto hotdogáreň množstvo hladných Bratislavčanov a nikdy neodchádzajú bez úsmevu na tvári. Úspech podniku korunovala ponuka od investora, s ktorým Filip realizoval rebranding a otvorenie nových prevádzok pod názvom Filip’s Hot Dogs. Tie pribudli v bratislavskom Auparku aj v novej Petržalskej tržnici. Dnes Fili´s Hot Dogs nájdeš už aj v Žiline.

#krasnezeny#miluju#nase#hotdogy#

Príspevok, ktorý zdieľa Vrožku (@vrozku),

A ako Filip vníma bratislavskú konkurenciu v podobe stále sa rozrastajúceho street foodu? Konkurenciu nevnímam. Stačí sa stále zlepšovať a posúvať ďalej. Úroveň gastroscény sa však u nás posunula super smerom. Ľudia sa neboja, idú si za svojím, plnia si sny a street foodové prevádzky rastú takmer na každom kroku. Netreba sa báť začať, pokojne aj zo dňa na deň dať výpoveď a začať od nuly. Lebo keď človek robí veci na 100 percent a poctivo, hladné krky sa vždy nájdu,“ dodal.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech