Osláv dnešný svetový deň čokolády niektorou z týchto slovenských dobrôt

  • 7. júl je vyhlásený za medzinárodný deň čokolády a bola by škoda poriadne to neosláviť
  • Nemusí to však byť hneď prvá značka, po ktorej siahneš v supermarkete
  • Aj Slováci vedia, ako vyrobiť túto lahodnú pochúťku v svetovej kvalite
collage1
forra-cokolada.sk/Instagram/chocomaze
  • 7. júl je vyhlásený za medzinárodný deň čokolády a bola by škoda poriadne to neosláviť
  • Nemusí to však byť hneď prvá značka, po ktorej siahneš v supermarkete
  • Aj Slováci vedia, ako vyrobiť túto lahodnú pochúťku v svetovej kvalite

Čokoholici si deň bez svojej sladkej pochúťky zrejme vedia predstaviť len ťažko. A práve 7. júla majú o dôvod naviac, prečo si vychutnať tabuľku čokolády. Práve tento deň je totiž vyhlásený za medzinárodný deň čokolády, ktorý podľa vševediacej Wikipédie vznikol síce len nedávno, no má oslavovať príchod dobroty do Európy v roku 1550. Skúsiš tento deň osláviť kvalitným slovenským produktom? My ti pripomenieme tri rozbehnuté biznisy, ktoré zdieľajú rovnaké hodnoty. Chcú svojim zákazníkom ponúknuť prvotriedny produkt v krásnom obale.

Chocomaze

Za touto značkou stojí Ka­ta­lin Papp Varg­hová, ktorej vášnivý vzťah s čokoládou sa začal počas štúdia v Belgicku, kde sa zoznámila s jej prvotriednou chuťou. Po návrate domov sa rozhodla začať vyrábať top produkt, no z myšlienky praliniek radšej presedlala na tabuľkovú čokoládu. Ak ti nechýba odvaha a nebojíš sa čokolády s čili, s ovocím sušeným mrazom či rôznymi semiačkami, tak Chocomaze je pre teba to pravé. Vďaka jedinečnému Návrhárovi si pri objednávke dokonca môžeš vytvoriť svoju unikátnu tabuľku čokolády a vyskladať jej príchuť zo svojich obľúbených ingrediencií. Okrem toho do ponuky pribudlo aj niekoľko pochúťok v podobe ovocia alebo orieškov máčaných v čokoláde. O premyslený minimalistický dizajn Chocomaze sa postaral dizajnér Róbert Sabó.

Forra

Hlavná myšlienka košických čokoládových umelcov značky Forra znie: „V spolupráci s prírodou.“ Medzi našimi produktami nájdete nielen tabuľkové čokolády, tyčinky, ale hlavne výborné pralinky, ktoré plníme náplňami uvarenými len pár minút pred plnením podľa vlastných receptúr. Recepúr , ktoré neobsahujú žiadne prísady neprirodzene ovplyvňujúce chuť, farbu, trvanlivosť či kvalitu. Ručne vyrábané a plnené čokoládové výrobky, ktoré síce potrebujú citlivejšie zaobchádzanie, ale odvďačia sa Vám za to jedinečným zážitkom.

Za touto slovenskou čokoládovňou stojí dvojica súrodencov Zu­zana a Ma­túš For­rai­ovci a ako mnohé iné gastro biznisy, aj oni začínali doma v kuchyni. Svoje unikátne príchute, ako sú ruža, čierna baza, zázvor či badián, vyšperkovali do dokonalosti a dnes sa tešia mimoriadnej obľube nielen na východe, kde sú doma.

Lyra

Nuž, a to najslávnejšie na koniec. Slovenská čokoládovňa Lyra si vo svete vyslúžila už nejedno významné ocenenie a jej chuť poznajú okrem našincov napríklad aj v Južnej Kórei. Kvalitný produkt zabalený v dizajnovom kúsku od Michala Slováka (mimochodom aj výherca Obal roka 2017), to je kombinácia, ktorá dostáva pochvalu. V rámci premakaného portfólia si môžeš vybrať spomedzi tabuľkových čokolád, dražé, nátierok či rôznych darčekových balení. Dnes vieme, že si od výrobcu môžeš vychutnať dokonca aj domácu zmrzlinu (viac si prečítaš TU). A ak chceš o Lyre vedieť viac, pozri si video pod článkom. Čokoládovňu sme totižto minulý rok navštívili s kamerou.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá