Novinárka Boba M. Baluchová: Vláda Nového Zélandu nezľahčuje hrozbu nákazy, ani nehľadá za každú cenu vinníkov (ROZHOVOR)
Toto je najkrajšie odberné miesto na Slovensku. Pri čakaní na výsledky si môžeš pozrieť stovky slovenských umeleckých diel
Nová štúdia: Najúčinnejšie proti koronavírusu sú opatrenia, ktoré by Slováci najradšej zrušili
Slováci vyrábajú poctivé, prémiové teriny založené na receptúre z roku 1937
- V dnešnej dobe, kedy v obchodoch nachádzame nespočet prefabrikovaných potravín, ľudia čoraz viac vyhľadávajú tradičné, poctivé produkty. Presne také, aké „fungovali“ ešte v časoch našich starých mám.
- V dnešnej dobe, kedy v obchodoch nachádzame nespočet prefabrikovaných potravín, ľudia čoraz viac vyhľadávajú tradičné, poctivé produkty. Presne také, aké „fungovali“ ešte v časoch našich starých mám.
Bojovať na trhu kvalitou a nie cenou vie byť risk, ktorý sa však často oplatí podstúpiť. Vedel to aj Erik Langer a Csaba Tóth, ktorý pod značkou „U starého somára“ ponúkajú kvalitné certifikované teriny- paštéty, založené na originálnej receptúre starej 80 rokov, ktorá pochádza od Martinského cechu mäsiarov.
Pri ich výrobe sa využíva jedinečný spôsob výroby, ktorý sa nesie v duchu oživenia tradičných receptúr našich predkov. Technologické postupy využívané pri výrobe terín sú pritom momentálne slovenským unikátom na poli potravinárskej výroby. Tento 100% slovenský výrobok je vyrobený výlučne zo surovín od farmárov z našich končín, takže špičková kvalita využitých surovín je vždy zaručená.
Špeciálne paštéty z dielne Starého somára sa radia medzi top výrobky vo svojej kategórií aj kvôli absolútnej absencii rôznych emulgátorov, stabilizátorov, umelých farbív či múky a škrobu. Tieto by si v nich hľadal naozaj márne.
Obsah živočíšnych bielkovín je dokonca niekoľko násobne vyšší ako u konkurenčných produktov. Je to aj z dôvodu, že produkty nie sú vyrobené z mäsového separátu ako väčšina paštét z retailu, kde sa viac pozerá na cenu ako kvalitu. Namiesto toho sa využíva čisté mäso a pečene.
Presadiť sa na Slovenskom trhu síce nebola prechádzka ružovou záhradou, no Erikovi Langerovi sa to vďaka veľkej snahe a poctivej práci podarilo.
“Dnes už môžeme povedať, dopyt stále rastie. Naše teriny sú pritom oproti konkurenčným produktom výrazne drahšie. No máme stálych a verných partnerov, predávame v malých biopotravinách a farmárskych obchodíkoch. Ideme si svojou cestou. Podstatnejšia je pre nás kvalita ako kvantita.”