V ďalšom slovenskom meste otvorili prevádzku rýchlu ako fast food a kvalitnú ako prvotriedna reštaurácia

  • Regal Burger sa neustále rozrastá
  • Najnovšie ich prevádzku v štýle Fast Casual nájdeš v centre Banskej Bystrice
bim (2)
Regal Burger
  • Regal Burger sa neustále rozrastá
  • Najnovšie ich prevádzku v štýle Fast Casual nájdeš v centre Banskej Bystrice

História známeho konceptu Regal Burger siaha síce len do roku 2013, no aj tak si získal tisíce fanúšikov. Ako to celé začalo? Na Pohoda festivale sa náhodou dali do reči Roman a Oto Kóňa z OZ Bratislavský regál a Dodo Bardík s neziskovou kaviarňou. Po pár burgroch a káve sa časom stretli znova a rozhodli sa otvoriť v Bratislave kvalitnú burgerovú reštauráciu.

 

A tak 1.1. 2014 vznikol Regal Burger, ktorý už o pár týždňoch otvoril svoju prvú prevádzku v centre Bratislavy – na Palackého ulici. Dnes už má Regal Burger v rámci Česka a Slovenska 15 prevádzok. 

Tú najnovšiu prevádzku sa rozhodli otvoriť dvaja ambciózny mladí ľudia – Saša a Braňo. „Obaja sme Stredoslováci na dlhé roky sme žili v Bratislave, kde sme robili pre Regal Burger eventy a marketing. Stále nás to však ťahalo domov a hľadali sme spôsob ako. Sadli sme si s majiteľom značky Dodom Bardíkom a povedali sme si, že od neho odkúpime franšízu a otvoríme si niečo v Banskej Bystrici. Aby sme posunuli gastronómiu na vyšší level a boli medzi svojimi, zároveň aby sme pre túto oblasť urobili niečo nové a zaujímavé,“ hovoria majitelia pre bystrickenoviny.sk.

Fast Casual

„Dali sme sa na jeden gastronomický produkt vo vysokej kvalite, nekombinujeme viac vecí naraz, čo je dnes trend aj v Bratislave. Náš koncept sa volá „Fast Casual“. Sme rýchli ako fast food a kvalitní ako prvotriedna reštaurácia. Ponúkame šesť druhov burgerov – štyri mäsové a dva vegetariánske. Každý si tu príde na svoje,“ hovoria majitelia.

Obrovskú časť úspechu tvoria poctivé suroviny 

V Regali veľmi dobre vieme, že kvalitný burger je hlavne o mäse. To ich pochádza zo slovenskej farmy, kde chovajú hovädzí dobytok na otvorených lúkach počas celého roka. Ako hovoria majitelia: „Pretože šťastný býk = skvelý burger.“ Mäso neobsahuje žiadne antibiotiká, či rastové hormóny, chemické zmäkčovadlá alebo iné prímesy. 

Kapitolou samou o sebe je pečivo. “Naša žemľa je čerstvá, chrumkavá a trošku sladká. Žiadne kupované polotovary.” Žemle pečie ich dvorný pekár podľa tajnej receptúry, a to hneď dvakrát denne. Okrem famóznej brioškovej maslovej žemle majú v ponuke aj bezlepkové varianty pre celiatikov.

A čo by zakladateľ úspešného Regal Burgru odporučil všetkým mladým ľuďom, ktorí uvažujú nad rozbehnutím vlastného biznisu? „Nie je dobré za­čať pod­ni­kať hneď, ako ti v hlave skr­sne ná­pad. Je dobré nájsť ľudí, s kto­rými to chceš ro­biť a ne­mať prí­liš velký stres z ne­dos­tatku pe­ňazí, lebo ťa to bude pa­ra­ly­zo­vať.

Možno to ne­vyjde na pr­vý­krát, ale dô­le­žité je sa ne­vzdá­vať. Re­gal Bur­ger vzni­kol hlavne vďaka nad­še­niu ľudí, ktorí tú­žili poc­tivo pod­ni­kať a ktorí majú radi dobré jedlo. A te­raz dáva pries­tor de­siat­kam ľudí s po­dob­nou fi­lo­zo­fiou,“ hovorí Oto Kóňa pre Startitup.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá