Vychytený Hummusbar prichádza z Budapešti konečne aj do Bratislavy. Kde ho nájdeš?
- Už budúci týždeň sa môžeš tešiť na spestrenie svojho jedálnička v podobe bájnej cícerovej pochúťky, hummusu
- Bratislavský Panorama Business II bude hostiť novú prevádzku, Hummusbar
- Po niekoľkých mesiacoch byrokracie prichádza úspešný projekt do nášho hlavného mesta z neďalekej Budapešti
- Už budúci týždeň sa môžeš tešiť na spestrenie svojho jedálnička v podobe bájnej cícerovej pochúťky, hummusu
- Bratislavský Panorama Business II bude hostiť novú prevádzku, Hummusbar
- Po niekoľkých mesiacoch byrokracie prichádza úspešný projekt do nášho hlavného mesta z neďalekej Budapešti
Naše hlavné mesto sa môže pochváliť boomom gastroprevádzok, kde už nenájdeš len tradičnú slovenskú kuchyňu (hoci ešte praskajúci vyprážaný rezeň a zemiakový šalát z času na čas musí byť), no majitelia po inšpiráciu chodia do sveta. Jednou z takých precádzok, ktoré taktiež na Slovensko prinášajú závan Orientu bude aj nový Hummusbar, ktorý už od budúceho týždňa nájdeš otvorený v Panorama Business II, na Pribinovej 19.
Prečo práve táto cícerová pochúťka, to nám prezradil mozog projektu, Vojtech Bertok: „Takýto koncept v Bratislave chýbal. Projekt riešim presne dva roky, od prvého oslovenia na spoluprácu s maďarským Hummusbarom až po otvorenie na budúci týždeň to trvalo presne dva roky.“
Z malého tichého miesta v jednej z uličiek Budapešti je dnes koncept množstva prevádzok, z ktorých jedna onedlho zavíta aj do nášho hlavného mesta. Už teraz sa v budapeštianskom Hummusbare všetci usilovne zaúčajú, ako túto pochúťku priniesť aj na Slovensko v tom správnom šate. Princípom je pripraviť chutné, čerstvé a autentické jedlo s láskou.
Čo všetko na jedálničku nájdeš? „Najväčším lákadlom je samozrejme náľ Hummus a jeho nezameniteľná chuť. Môžete si u nás zvoliť medzi niekoľkými druhmi Hummus tanierov alebo si ho dáte ako prílohu k hlavnému jedlu. Pre nás je konzumácia hummusu niečo ako meditácia.
Pri jeho jedení nepoužívate nôž a nemusíte vykonávať silový pohyb ako keď krájate napr. rezeň. Všetko varíme každý deň úplne čerstvé a pečieme náš vlastný pita chlieb! Ďalším lákadlom sú určite naše ceny. Dvaja ľudia sa v pohode najedia do max 15eur,“ prezradil V. Bertok. Sympatickým gestom je aj 10 %-ná zľava pre všetkých študentov.
Nás však zaujímalo, prečo nedošlo k otvoreniu Hummusbaru už v minulú jeseň tak, ako to bolo pôvodne avizované. Odpoveď nás ani trochu neprekvapila: „Hlavný dôvod je neskutočná byrokracia s ktorou sme proste nerátali. Napríklad pec na pečenie pita chlebov sme doviezli až z Libanonu.
Povolenia na dovoz, vybavenie certifikátov boli zdĺhavý proces.“ Na budúcotýždňové otvorenie je však už všetko pripravené a Bratislavčania sa môžu tešiť na ďalšie skvelé miesto, kde si oddýchnu a zároveň sa dobre najedia. Nezabudni sledovať Facebook Hummusbaru a ani ich Instagram. Tam sa totižto dozvieš všetky pripravované novinky.