Z Bratislavy až do najkrajších metropol Európy: Slávne bratislavské šišky expandujú

  • Nevšedná pekáreň so sladkými donutmi ovládla Bratislavu už počas prvých mesiacov fungovania
  • Ponuka čerstvého pečiva tohto druhu u nás chýbala a zakladateľ La Donuterie si povedal, že Slováci viac nemusia jesť len lacné polotovary
  • Dnes je už jasné, že slovenskú pochúťku ochutnajú aj obyvatelia a návštevníci najbližších metropol
20863593_1987983654768036_6829369849338601666_o
La Donuteria
  • Nevšedná pekáreň so sladkými donutmi ovládla Bratislavu už počas prvých mesiacov fungovania
  • Ponuka čerstvého pečiva tohto druhu u nás chýbala a zakladateľ La Donuterie si povedal, že Slováci viac nemusia jesť len lacné polotovary
  • Dnes je už jasné, že slovenskú pochúťku ochutnajú aj obyvatelia a návštevníci najbližších metropol

La Donuteria má v súčasnosti jednu hlavnú kamennú predajňu na Šafárikovom námestí v Bratislave, menšiu nájdeš v Avione a pred pár mesiacmi originálne donuty vycestovali aj za hranice a tešia sa z nich v Brne. Expanzia sladkej pochúťky však pokračuje.

Za značkou stojí Peter, ktorý prácu vo veľkých firmách vymenil za kysnuté cesto po tom, ako precestoval Francúzsko, Londýn či New York a načerpal množstvo inšpirácie. Pred otvorením prvej predajne ho neodradila ani slovenská byrokracia, a tak si Bratislavčania môžu deň čo deň pochutnávať na ôsmich originálnych príchutiach jemného pečiva (celý rozhovor s autorom nápadu si môžeš prečítať TU). Neraz sa stane, že aj vďaka premyslenému umiestneniu prevádzok je už dlho pred koncom otváracej doby vypredané, a tak je jasné, že o poctivých šiškách počuli už aj za hranicami.

Podľa Forbes sa La Donuteria v súčasnosti pripravuje na otvorenie novej prevádzky v Prahe a majiteľ Peter Straňák im prezradil: „Aktuálne sa tam začíname pozerať po šikovných manažéroch a mierime aj do Viedne, robili sme si veľa porovnaní a dovolím si vyhlásiť, že v takej kvalite ako my tam donuty nikto nerobí.“ To však nie je všetko a noviniek je viac. Obľúbená pekáreň si už dlhšie robí zálusk na slanú verziu svojej krehkej pochúťky a uvidíme, či onedlho na pultoch nepribudne aj poctivá zmrzlina.

Čo stojí za úspechom tohto lovebrandu? Môže to byť milí personál, príjemné prostredie v provensálskom štýle, neodolateľné, čerstvé šišky alebo napríklad aj to, že moderná pekáreň ako La Donuteria myslí aj na zákazníkov, ktorí sú vegáni, trápia sa s intoleranciou laktózy a čoskoro sa možno svojich donutov dočkajú aj bezlepkáči. O novinkách sme sa rozhodli s Petrom Straňákom porozprávať osobne. Rozhovor s ním môžeš čakať na Startitup už onedlho.

Zdroj: Forbes

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech