Čierny Peter

Majiteľ úspešnej kaviarne otvoril s kolegom novú prevádzku. Inšpirovala ich návšteva Kolumbie

  • Viktor už roky vedie vyhľadávanú kaviareň v Ivanke pri Dunaji
  • Teraz sa pustili do nového projektu, ktorý ocení každý kávičkár
  • Čierny Peter je nová lokálna značka pražiarne a kaviarne, o ktorej budeme zrejme ešte veľa počuť
  • Viktor už roky vedie vyhľadávanú kaviareň v Ivanke pri Dunaji
  • Teraz sa pustili do nového projektu, ktorý ocení každý kávičkár
  • Čierny Peter je nová lokálna značka pražiarne a kaviarne, o ktorej budeme zrejme ešte veľa počuť

Viktor Meszáros sa po úspešnom projekte v Ivanke pri Dunaji pustil so spoločníkom Petrom do celkom nového biznisu a prináša na trh značku kávy, ktorá je prepojená s pražiarňou a kaviarňou. Čierny Peter je lokálna značka so zameraním na kvalitu, čerstvosť a v neposlednom rade na ľudí.

„Vzťahy nielen so zákazníkmi ale s obchodnými partnermi a pestovateľmi kávy sú pre nás veľmi dôležitou súčasťou našej práce. Snažíme sa, aby každé jedno zrnko kávy odrážalo nielen svoj pôvod a chute, ale i kvalitu ľudí, ktorí s ním pracujú.“

Tento koncept spája mladých a starších konzumentov kávy, čo sa odzrkadľuje v kamennej predajni a kaviarni v Malinove. Keďže Viktor spolu s Petrom radi cestujú, podarilo sa im pred pár rokmi absolvovať dobrodružný výlet do Kolumbie.

„Počas cestovania sme navštívili aj jedného kamaráta a jeho organickú farmu a niekoľko dní sme tam bývali a brigádovali. Tento čas nám otvoril oči a uvedomili sme si, aká dlhá a náročná je cesta kávy od malej rastliny po šálku čierneho moku a rozhodli sme sa naplno pustiť do práce s touto zaujímavou surovinou.“

Od tohto momentu sa snažia byť čím viac zapojení v celom procese produkcie kávy a udržujú osobné a priateľské vzťahy s ich dodávateľmi a pestovateľmi kávy v podstate už na celom svete. 

zdroj: Čierny Peter

Úplne prvá investícia do značky vznikla, keď sa kamaráti rozhodli kúpiť si používaný jednopákový profesionálny kávovar a nejaké príslušenstvo za približne 500 eur. Cieľom bolo začať degustovať vzorky a vyvíjať ich vlastné recepty na praženie.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá