Milan investoval do svojho biznisu cez 35-tisíc eur. Jeho Kekse sa stali absolútnym hitom

  • Milan predtým pôsobil v biznise s oceľou
  • Rozhodol sa dať výpoveď a pomôcť ľuďom s intoleranciami
Kekse
Kekse
  • Milan predtým pôsobil v biznise s oceľou
  • Rozhodol sa dať výpoveď a pomôcť ľuďom s intoleranciami

Potravinové intolerancie trápia v dnešnej dobe čoraz viac ľudí. Medzi tie najčastejšie patrí intolerancia na laktózu alebo lepok. V posledných rokoch sa však čím ďalej tým viac dostáva na povrch aj histamínová intolerancia.

Tí, ktorí sa s podobným problémom stretli, by určite uviedli, že s intoleranciou sa spája množstvo nepríjemných sprievodných javov. Jedinou možnosťou teda je vyhnúť sa „zakázaným“ potravinám. Často je tak potrebné odopierať si aj obľúbené jedlá. 

Pokiaľ však patríš medzi týchto alergikov alebo ti len nie je jedno, čo dávaš do svojho tela, presne pre teba je značka Kekse. Stojí za ňou 30-ročný Milan Trenčan. Snaží sa priviesť Slovákom zdravé maškrtenie a zároveň úľavu pre alergikov, keďže pri jeho produktoch nemusia stále kontrolovať zloženie. 

Z predaju ocele k biznisu so sladkosťami

Značka Kekse by sa dala skutočne zaradiť medzi veľmi autentický počin. Celý nápad totiž Milanovi vnukla jeho vlastná intolerancia. Veľmi rýchlo totiž pochopil, že by sa musel vzdať veľkého množstva potravín, ktoré má rád. Takisto sa nechcel tak úplne vzdať maškrtenia. Celá táto skúsenosť ho doviedla k tomu, aby vytvoril unikátny produkt nielen pre seba, ale aj pre ďalších alergikov a ľudí s rôznymi intoleranciami. 

Mila Trenčan
zdroj: Kekse

„Bolo to v podstate také šťastie v nešťastí. Mne asi pred 4, 5 rokmi prišli na to, že mám silnú histamínovú intoleranciu a po približne pol roku dôkladnej eliminačnej diéty som prišiel na to, že takmer nič nemôžem jesť. Čo bol extrémny obrat v živote, ktorý sa možno nezdá, ale skutočne to človeka vie obmedziť.“

Unikátnosť spočíva v zložení

Podľa Milana je najsilnejšou prednosťou týchto keksov, že sú vhodné pre akéhokoľvek alergika. Na našom, ale aj svetovom trhu máme veľa produktov, ktoré sú síce bez laktózy alebo lepku, ale už obsahujú napríklad ďalší silný alergén a to sóju v podobe sójového lecitínu alebo vajcia.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá