Milovníci Nutelly pozor, legendárna značka hľadá testerov pre nové produkty

  • Talianská spoločnosť stojaca za zrodom legendárnej maškrty potrebuje pomoc
  • Vo svojej továrni na severe krajiny ponúka prácu pre 60 vyvoleným z celého sveta
6219767173_cc8b1fe9bf_b
flickr.com
  • Talianská spoločnosť stojaca za zrodom legendárnej maškrty potrebuje pomoc
  • Vo svojej továrni na severe krajiny ponúka prácu pre 60 vyvoleným z celého sveta

Talianská spoločnosť Ferrero, ktorá stojí za legendárnymi produktami akými sú napríklad čokolády Kinder Surprise, Ferrero Rocher či Raffaello, ponúka brigádu snov pre ľudí, ktorí milujú sladké. Ferrero údajne potrebuje približne 60 ľudí, ktorí budú testovať jej najznámejší a najúspešnejší produkt na trhu so sladkými dobrotami, Nutellu. Tá prvýkrát zasadla do regálov obchodov a potravín už v roku 1965 a odvtedy si získala milovníkov po celom svete.

Ferrero hľadá po celom svete ľudí, ktorí sú ochotní pomáhať pri úprave receptúry, a to prostredníctvom ochutnávky nových receptúr. Pre úspešné prijatie do (pre niekoho vysnenej) práce, je potrebné byť ochotný cestovať do továrne Ferrero, ktorá sa nachádza v talianskom meste Alba a hlavne, nebyť alergický na orechy.

Po úspešnom výberovom konaní čaká nových testerov Nutelly trojmesačný zaškoľovací kurz, ktorý vyladí chuťové poháriky každého prijatého testera. Pracovná doba sa odhaduje na približne 4 hodiny týždenne, takže sa nedá hovoriť o skutočnej práci. Spoločnosť však tvrdí, že záujemcov o prácu s Nutellou má už dnes neúrekom a všetky pracovné miesta chce zaplniť do konca leta.

Prvotný nápad vytvoriť lieskovo-orieškovú čokoládovú pomazánku vznikol v hlave zakladateľa spoločnosti, Pietra Ferrera, pekára z talianskeho mesta Alba už okolo roku 1951. Ten nazval svoj prvotný produkt Supercrema, avšak o niekoľko rokov neskôr sa jeho syn Michele rozhodol, že s otcovým nápadom prerazí do Európy a zmenil názov na Nutella.

Pôvodná receptúra obsahovala približne 71,5% lieskovo-orieškovej pasty a 19.5% čokolády. Bolo to spôsobené hlavne veľkým nedostatkom čokolády po skončení Druhej svetovej vojny.

Dnes je však zloženie Nutelly iné a z veľkej časti obsahuje cukor a palmový olej, pre ktorý sa stala Nutella aj veľkým terčom jej kritikov. Vo Veľkej Británii a USA obsahuje Nutella aj sóju. Nátierka sa stala takou populárnou, že každý rok 5. februára oslavujeme medzinárodný deň Nutelly. Každoročne sa po celom svete predá viac ako 10 miliónov fliaš naplnených touto lahodnou sladkosťou.

zdroj: thesun.co.uk / ferrero.com

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech