Mladý šéfkuchár z Bratislavy si otvoril street food s chlebom vo vajci. To, čo ponúka, je nielen slovenský unikát

  • Mnoho ľudí by zrejme nepovedalo, že chlieb vo vajci možno premeniť na gastronomické umenie
  • Martin Kolík využil svoje skúsenosti šéfkuchára a tomuto jedlu dodal moderný šmrnc
Chlieb vo vajci inak
archív Martin Kolník
  • Mnoho ľudí by zrejme nepovedalo, že chlieb vo vajci možno premeniť na gastronomické umenie
  • Martin Kolík využil svoje skúsenosti šéfkuchára a tomuto jedlu dodal moderný šmrnc

31-ročný Martin sa na strednej škole v Piešťanoch vyučil za kuchára a okrem vlastného biznisu je externým šéfkuchárom a poradcom pre reštaurácie, ktoré majú záujem o zlepšovanie. Zatiaľ, čo v súčasnej dobe sú trendy najmä rôzne burgrárne, on sa rozhodol ísť celkom inou podnikateľskou cestou.

zdroj: archív Martin Kolník

Na Slovensku zrejme nie je veľa ľudí, ktorí by nikdy neochutnali či aspoň nepočuli o milovanom aj zatracovanom chlebe vo vajci. Ide zrejme o pokrm, ktorý ľudia milujú a nedajú naň dopustiť, alebo nevedia pochopiť ako niečo podobné môže niekto jesť.

Pre Martina nie je chleba vo vajci už len bežný raňajkový chod, ale regulérny biznis. Nakoľko jeho street food s názvom „Chlieb vo vajci inak“ vznikol v pandemickom roku 2020, je celkom možné, že si o ňom ani nepočul.

zdroj: archív Martin Kolník

„Pred tým, ako som sa začal venovať gastru som si prešiel rôznymi prácami, ako napríklad oberanie jabĺk v Taliansku, no vyskúšal som aj práca v SBS. Jedného dňa ma priateľka zahlásila na pohovor do gastro prevádzky a vtedy som si uvedomil, že to je cesta, ktorou sa chcem vybrať,“ povedal nám Martin.

Startitup PREMIUM logo
Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

(Zrušiť môžeš kedykoľvek)

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech