Na Slovensko priniesli najkvalitnejšie potraviny. Dnes idú príkladom v recyklácii
- Obľúbené potraviny YEME vsadili nielen na kvalitné a lokálne potraviny, ale aj ekolģiu a recykláciu
- Ich Zero Waste Centrum spracuje až 85% odpadu z prevádzok a aj od výrobcov
- Drevené debničky, ovocie a zelenina či plastové obaly si nájdu nové využitie ako kompost či drevené pelety
- Obľúbené potraviny YEME vsadili nielen na kvalitné a lokálne potraviny, ale aj ekolģiu a recykláciu
- Ich Zero Waste Centrum spracuje až 85% odpadu z prevádzok a aj od výrobcov
- Drevené debničky, ovocie a zelenina či plastové obaly si nájdu nové využitie ako kompost či drevené pelety
Pozreli sme sa do zákulisia obľúbených potravín YEME a zisťovali sme, čo sa stane s nepredaným jedlom, keď ho vyradia s prevádzky. Vďaka projektu Zero Waste Centrum sa až 85% odpadu z YEME vytriedi a tak mesačne zhodnotia viac ako 70 ton odpadu.
Či už ide o kompostovateľné obaly, plasty alebo drevo, všetko sa spracúva do podoby, aby sa dali zrecyklovať a opäť využiť. V komunálnom odpade tak končí len minimálna časť. O technológii a procese spracovania odpadu ti rozpráva Palo Ráček z firmy Novart, ktorá navrhla riešenie Zero Waste Centra.
Ako vyzerá ovocie a zelenina po jednom dni v obrovskom kompostéri a aké ďalšie ekologické opatrenia robia z YEME lídra v spracovaní a recyklácii odpadu v potravinárskom segmente? Inšpirovať sa môžu aj ďalšie firmy, ktorým záleží na ekológii a znížení množstva komunálneho odpadu.
Napíš nám do komentára, či by si vedel predstaviť pracovať s odpadom, lebo musíme priznať, že tá aróma prekvapila aj nás. Ako sa tebe darí pri separovaní a čo môžme ako spoločnosť zlepšiť? Napíš nám svoj názor a uži si video s našim Ivom Malárikom.