Načo telka?! V tomto byte sa architekti dokonale pohrali s výhľadom, ktorý sa stal ústredným motívom

  • V bratislavskej Dúbravke stojí rezidenčný komplex, v ktorom sa všetky byty vypredali veľmi rýchlo
  • Rules Architects sa postarali o interiér jedného z nich. Pozri, ako vyzerá
 srcset
rulesarchitects
  • V bratislavskej Dúbravke stojí rezidenčný komplex, v ktorom sa všetky byty vypredali veľmi rýchlo
  • Rules Architects sa postarali o interiér jedného z nich. Pozri, ako vyzerá

Na 150 štvorcových metroch vznikli 4 izby a jeden veľký sociálny priestor. Byt je určený pre rodinu a nachádza sa v bratislavskej Dúbravke. To, čo ťa najviac očarí, je jednoznačne výhľad. A na ňom architekti aj stavali. Za vizuálom interiéru bytu v rezidenčnom komplexe Villa Vista stoja Rules Architects.

Domácnosť, ktorá televízor nepotrebuje

Toto bolo jednou z výhradných požiadaviek majiteľov bytu. Televízor nie je potrebný. Ak, tak má ostať nepriznaný. Obývacia miestnosť je najväčšia, a preto by mala slúžiť jej obyvateľom. Treba sa tu stretávať, relaxovať a oddychovať. a je to miesto, kde sa stretáva rodina. A nikde inde neplatí stereotyp o tom, že televízia kradne z domácnosti pohodu a záujem jeden o druhého, viac.

Dva priestranné sivé gauče doslova lákajú, aby si si na ne sadol a absolútne terapeutickým spôsobom vyrozprával partnerovi, aký si mal deň. Architekti dostali za úlohu vytvoriť priestor, ktorý bude korešpondovať s ideálmi takzvanej „chat room“. Dispozičné usporiadanie miestnosti dáva vyniknúť oknám. Tie sú umiestnené po celej dĺžke obývačky a keďže priestor je otvorený, siahajú až do kuchyne. A ten výhľad stojí skutočne za to. Je to lepšie ako telka!

Táto centrálna miestnosť je orientovaná na západ a tak sa spolu s meniacim svetlom, mení aj nálada interiéru.

zdroj: rulesarchitects

Tri spojené miestnosti

A možno aj štyri, ak sa vstupná hala chápe ako miestnosť. Tento byt totiž spája obývačku, kuchyňu, jedáleň a ešte aj chodbu. Farebne sú miestnosti ladené do sivej a tmavej farby. Steny sú biele a podlahy drevené.

Kuchyňa pripomína luxusný drevený komplex nábytku, a teda žiadna typická linka. Je pokrytá keramickou doskou a spotrebiče farebne ladia s tónom dreva, ktoré je použité na skrinkách.

Práve v tejto kuchynskej linke sa ukrýva zatajený televízor. Ten je súčasťou vstavanej skrine, ktorú keď otvoríš, nájdeš v nej kompletný sound system a prehrávače.

zdroj: rulesarchitects

Z obývačky máš voľný vstup na terasu. Klamlivý dojem nekonečna vytvára balkónový mantinel. Ten je vyrobený z priehľadného materiálu, a tak sa ti sediac na sedačke v obývačke zdá, akoby si bol v absolútnom spojení s prírodou.

Dúbravka je zelená a to je priestor pre rodiny s deťmi. Blízko do lesa a v spojení s hlavnými ťahmi priamo do centra mesta. Byt je neuveriteľne svetlý a vyzerá to, že má viac okien ako stien.

A ďalší vizuálny klam, vďaka ktorému vyzerá priestor ešte čistejší a priestrannejší, je nábytok. Ten tam v podstate ani nie je. Žiadne skrinky, komody ani úložné police. Všetky veci sú uložené vo vstavaných skriniach, ktoré splývajú do jednotnej drevenej steny.

Metre štvorcové vs. cena

Byty sa nachádzajú v záhradnom komplexe a spolu s ďalšími dvoma rezidenčnými domami. Cena sa podľa slov realitných pracovníkov z Villa Rustica pohybuje v priemere 3 000 eur na meter štvorcový, čo robí z bytov skutočne luxusnú lokalitu na bývanie mimo rušného centra Bratislavy.

V novostavbe sa nachádza viacero bytových jednotiek vrátane penthausu, ktorý má sedem izieb a obsadil celé vrchné podlažie. A tam je ten výhľad proste najlepší.


Zdroj: rules.sk

Najnovšie video