Najfotogenickejšie bratislavské bistro otvorilo novú prevádzku. Dokáže superfood konkurovať fastfoodu?

  • Prvý poké bar na Slovensku otvorili v Twin City, odvtedy sa im podarilo otvoriť ešte dve prevádzky
  • Tú najnovšiu nájdeš v nákupnom centre Aupark
 srcset
Ilustračný obrázok (unsplash.com)/Peter Kováč, Poké Bar
  • Prvý poké bar na Slovensku otvorili v Twin City, odvtedy sa im podarilo otvoriť ešte dve prevádzky
  • Tú najnovšiu nájdeš v nákupnom centre Aupark

Miska plná superfood a veľmi zdravých surovín pochádza z Havaja. Na Slovensku si ju mohol ako prvý ochutnať práve v Bratislave. V Twin City, stále sa rozrastujúcom komplexe neďaleko autobusovej stanice Mlynské Nivy, otvorili prvú prevádzku. Odvtedy sa toto extrémne fotogenické miesto dostalo do povedomia mnohých.

Poké Bar v Twin City je jednou z troch prevádzok. „Tej sa darí najlepšie. Je najdlhšie otvorená a v rušnej lokalite,“ prezradil pre Startitup Peter Kováč, majiteľ Poké Baru.

Poké si dnes dáš už aj v Auparku

Mnoho prevádzok sa po otvorení kamennej prevádzky rozhodne pre streetfood alebo menší kiosk. Dostáva sa tak bližšie k inej skupine ľudí. A práve touto cestou sa rozhodol ísť aj Poké Bar, ktorý v týchto dňoch otvoril svoju novú, tretiu prevádzku v obchodnom centre Aupark, priamo vo foodcourte.

Ako pri výbere tretej lokality postupovali majitelia bratislavského Poké Baru? „Mali sme plán, mať prevádzky v rôznych lokalitách, teda v administratívnej štvrti, rezidenčnej štvrti a v obchodnom centre. Aupark nám vyšiel ako najlepšia voľba pre náš produkt,“ rozmýšľa nahlas Kováč z Poké Baru.

zdroj: Poké Bar v bratislavskom Auparku funguje od dnešného dňa. Nájdeš ho vo food courte. Foto: Peter Kováč

Twin City, Tri veže a najnovšie teda kiosk v Auparku. Dá sa to za pár rokov prinesenia úplne neznámeho jedla do Bratislavy vôbec finančne uniesť? Zvyčajne sa hovorí, že gastro biznis nie je jednoduchý a práve takéto novinky sú pre odvážnych majiteľov hop alebo trop.

Finančne sa nám darí celkom dobre, koncept je mladý na robenie štatistík a všetko, čo sa zarobí, investujeme do rozbehu už tretej prevádzky. Je to veľmi sezónne,“ prezrádza Kováč.

3x do roka nové Poké

Lokálne potraviny sú samozrejme aj sezónne. Práve takýmto spôsobom pristupuje k poké miskám aj Poké Bar. Tri razy do roka sa ich preto snažia obohatiť miestnymi produktami.

zdroj: Ilustračný obrázok (unsplash.com)

Novinky pripravujeme pravidelne, každé štyri mesiace robíme takú malú sezónnu ponuku. Radi by sme však vyskúšali predaj formou streetfoodu,“ hovoria o plánoch do budúcnosti.

Momentálne si v ich špeciálnom sezónnom menu môžeš nájsť Tiki Salmon a Huli Chicken, s netradičnou kombináciou chutí, ktoré v zime zahrejú.

Robíme to inak

Modelke Ivane sa popri cestovaní dostalo Poké do povedomia a zrazu si ho Bratislava zamilovala. Kým sa však s Poké zoznámili, chvíľku to trvalo. V dnešnej dobe, keď je zdravá strava čoraz populárnejšia, siahnu po takomto jedle mnohí.

Na to, ako chutí Havaj v Bratislave, sme sa pozreli aj v našej reportáži.

 


Zdroj: people.com

Najnovšie video