Najfotogenickejšie bratislavské bistro otvorilo novú prevádzku. Dokáže superfood konkurovať fastfoodu?
- Prvý poké bar na Slovensku otvorili v Twin City, odvtedy sa im podarilo otvoriť ešte dve prevádzky
- Tú najnovšiu nájdeš v nákupnom centre Aupark
- Prvý poké bar na Slovensku otvorili v Twin City, odvtedy sa im podarilo otvoriť ešte dve prevádzky
- Tú najnovšiu nájdeš v nákupnom centre Aupark
Miska plná superfood a veľmi zdravých surovín pochádza z Havaja. Na Slovensku si ju mohol ako prvý ochutnať práve v Bratislave. V Twin City, stále sa rozrastujúcom komplexe neďaleko autobusovej stanice Mlynské Nivy, otvorili prvú prevádzku. Odvtedy sa toto extrémne fotogenické miesto dostalo do povedomia mnohých.
Poké Bar v Twin City je jednou z troch prevádzok. „Tej sa darí najlepšie. Je najdlhšie otvorená a v rušnej lokalite,“ prezradil pre Startitup Peter Kováč, majiteľ Poké Baru.
Poké si dnes dáš už aj v Auparku
Mnoho prevádzok sa po otvorení kamennej prevádzky rozhodne pre streetfood alebo menší kiosk. Dostáva sa tak bližšie k inej skupine ľudí. A práve touto cestou sa rozhodol ísť aj Poké Bar, ktorý v týchto dňoch otvoril svoju novú, tretiu prevádzku v obchodnom centre Aupark, priamo vo foodcourte.
Ako pri výbere tretej lokality postupovali majitelia bratislavského Poké Baru? „Mali sme plán, mať prevádzky v rôznych lokalitách, teda v administratívnej štvrti, rezidenčnej štvrti a v obchodnom centre. Aupark nám vyšiel ako najlepšia voľba pre náš produkt,“ rozmýšľa nahlas Kováč z Poké Baru.
Twin City, Tri veže a najnovšie teda kiosk v Auparku. Dá sa to za pár rokov prinesenia úplne neznámeho jedla do Bratislavy vôbec finančne uniesť? Zvyčajne sa hovorí, že gastro biznis nie je jednoduchý a práve takéto novinky sú pre odvážnych majiteľov hop alebo trop.
„Finančne sa nám darí celkom dobre, koncept je mladý na robenie štatistík a všetko, čo sa zarobí, investujeme do rozbehu už tretej prevádzky. Je to veľmi sezónne,“ prezrádza Kováč.
3x do roka nové Poké
Lokálne potraviny sú samozrejme aj sezónne. Práve takýmto spôsobom pristupuje k poké miskám aj Poké Bar. Tri razy do roka sa ich preto snažia obohatiť miestnymi produktami.
„Novinky pripravujeme pravidelne, každé štyri mesiace robíme takú malú sezónnu ponuku. Radi by sme však vyskúšali predaj formou streetfoodu,“ hovoria o plánoch do budúcnosti.
Momentálne si v ich špeciálnom sezónnom menu môžeš nájsť Tiki Salmon a Huli Chicken, s netradičnou kombináciou chutí, ktoré v zime zahrejú.
Robíme to inak
Modelke Ivane sa popri cestovaní dostalo Poké do povedomia a zrazu si ho Bratislava zamilovala. Kým sa však s Poké zoznámili, chvíľku to trvalo. V dnešnej dobe, keď je zdravá strava čoraz populárnejšia, siahnu po takomto jedle mnohí.
Na to, ako chutí Havaj v Bratislave, sme sa pozreli aj v našej reportáži.
Zdroj: people.com