Najočakávanejšia reštaurácia na Slovensku: Michellinský adept sa už čoskoro zahrá s ohňom

  • Na Devíne vznikne reštaurácia desaťročia
  • Viacerí sa zhodujú, že by mohla priniesť na Slovensko Michelin Guide
eck
Eck
  • Na Devíne vznikne reštaurácia desaťročia
  • Viacerí sa zhodujú, že by mohla priniesť na Slovensko Michelin Guide

Skvelé kulinárske zručnosti Daniela Tilingera, najčerstvejšie suroviny, práca s otvoreným ohňom, kvalitné víno a v neposlednom rade nádherne prostredie devínskeho vinohradu. Keď sa spoja všetky tieto aspekty, vznikne skutočne unikátna reštaurácia, ktorá by na Slovensku len ťažko hľadala konkurenciu.

Už onedlho si aj ty budeš môcť dopriať priam až astronomicky dobrý gastronomický zážitok v podobe degustačnej večere, ktorá ti spôsobí chuťový orgazmus. Zdá sa ti to príliš „vyhrotené“? Ver, že toto je iba začiatok.

Už onedlho sa dočkáme

Nastavenie dátumu otváračky býva naozaj náročné, o to viac v gatro prevádzkach. Pokiaľ chce prevádzka nastaviť skutočnú kvalitu, tak nemôže spraviť unáhlené kroky a radšej oddialiť deň prvého otvorenia. Je predsa už skoro samozrejmosťou rátať so všetkými typmi komplikácií. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @eck_restaurant

Rovnaký prípad si zažíva aj reštaurácia Eck, za ktorou stojí Patrik Tkáč a šéfkuchár Daniel Tilinger. Daniel chce, aby bolo všetko správne pripravené, a preto už viackrát museli oddialiť dátum otvorenia. Aj keď v súčasnosti reštaurácia ešte nevie presne potvrdiť dátum, v kostiach už cítia aj oni, že sa to blíži čoraz viac. Otvorenie podniku by podľa jeho vedenia malo prebehnúť už budúci mesiac.

Čerstvé a lokálne suroviny v kombinácii s ohňom

Základným aspektom by mala byť práca s otvoreným ohňom. Je to presne to, čo dodá jedlám jedinečnú chuť dreva. Menu, ale aj dodávateľov sa rozhodli udržať na regionálnej úrovni. Môžeš sa teda tešiť na chute Bratislavy aj blízkeho okolia.

„Menu bude postavené na ingredienciách z nášho regiónu. Nevnímajme to ako región jednej krajiny, ale blízky región, ktorý zahŕňa Rakúsko, Maďarsko a Česko. Úlohou ECK bude podať regionálne veci v modernom, ľahkom prevedení a tým, že je to šéfkuchárska reštaurácia, bude niesť charakteristickú pečať môjho mena.“

Daniel Tilinger
zdroj: Eck Restaurant

„V anglosaskom svete sa používa slovo signature, u nás sa to prekladá voľne. Ale o to pôjde v ECK, budeme vychádzať zo surovín v danom regióne a používať nové technológie varenia a spôsoby úpravy, ktoré zaujmú. Variť sa bude na otvorenom ohni, ktorý jedlu dodá špecifickú chuť,“ prezradil pre Startitup v minulom článku Daniel Tilinger.

Bez rezervácie sa vôbec nenaješ

Mnohí Slováci si stále myslia, že reštaurácie, do ktorých potrebuješ rezerváciu, sú len pre vyvolenú smotánku. Skutočnosť je však úplne inde. Aj Eck bude fungovať čisto na spomínanom systéme. Samotné rezervácie totiž slúžia najmä pre personál reštaurácie. Ide o to, aby sa reštaurácia dokázala perfektne pripraviť na svojich hostí a vedela očakávať hneď viaceré varianty priebehu večere.

klieb a maslo
zdroj: Eck Restaurant

„Toto by si mali Slováci uvedomiť – ak som hladný a najem sa niekde po ceste, idem do istého druhu reštaurácie. Ale ak idem za zážitkom a zábavou, dám o sebe vedieť, nech je kuchyňa na mňa pripravená a ja si to patrične užijem. Poďme rozlišovať rýchle jedlo, aby som nebol cez deň hladný, a zážitok z jedla.“

My sa už otvorenia nevieme dočkať a prinesieme ti z neho a o ňom tie najexkluzívnejšie informácie čoskoro.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá