Nestlé uvedie KitKat v novej farbe. Ľudia prejavujú enormný záujem

  • KitKat, ktorý bude zložený z nového typu čokolády - rubínovej, sa do obchodov vo Veľkej Británii dostane už budúci týždeň
  • Ružové sfarbenie je absolútne prírodné a spôsobené povahou špeciálne vybraných kakaových bôbov
nestle.com
  • KitKat, ktorý bude zložený z nového typu čokolády - rubínovej, sa do obchodov vo Veľkej Británii dostane už budúci týždeň
  • Ružové sfarbenie je absolútne prírodné a spôsobené povahou špeciálne vybraných kakaových bôbov

Rubínová čokoláda, ktorá je výsledkom úsilia tímu vedcov zo švajčiarskeho laboratória Barry Callebaut, sa len nedávno zaradila medzi existujúce druhy čokolády. Tento nový typ sa podľa dostupných informácií z januára mal objaviť reálne na trhu už v priebehu tohto roka (viac TU). Už budúci týždeň, konkrétne 16. apríla, sa táto predstava stane realitou.

Spoločnosť Nestlé totiž uvedie na trh vo Veľkej Británii cukrovinku KitKat v ružovej farbe, čím sa stane prvou európskou krajinou, v ktorej bude zákazníkom reálne k dispozícii. Konkrétne si ju budú môcť zakúpiť v obchodnej sieti Tesco. „Rubínová čokoláda je veľkou inováciou v oblasti cukrárenského priemyslu a sme veľmi hrdí na to, že KitKat sa stalo prvou významnou značkou vo Veľkej Británii, ktorá ponúkne tento nový druh čokolády,“ uviedol Alex Gonnella, marketingový riaditeľ spoločnosti Nestlé pre Veľkú Britániu.

Cukrovinka KitKat bola v ružovom šate predstavená v Japonsku a Kórei už začiatkom tohto roka. V tejto oblasti však netypické príchute nie sú žiadnou novinkou. Už minulý rok bola totiž v Japonsku otvorená továreň, kde sa začali vyrábať rôzne variácie tejto obľúbenej pochúťky. A nájsť sa tam dá naozaj všetko – od príchute wasabi, sladkých zemiakov, až po fazuľu.

Ako sa aj dalo očakávať, štvrtý druh čokolády, ktorý sa objavil až po 80-tich rokoch od naposledy vyvinutej bielej čokolády, si vyslúžil enormný záujem zo strany znalcov po celom svete už od prvého uvedenia v septembri minulého roka. A hoci by mohla ružová farba niekoho možno aj odradiť, vedci ubezpečujú, že ide o čisto prírodný charakter a nový typ čokolády príjemné prekvapí jemnou, ale intenzívnou ovocnou chuťou.

O možnosť ochutnať túto novinku by pravdepodobne nemali byť ukrátení ani Slováci. Po uvedení na britský trh by sa totiž mala dodávať aj do obchodov po celej Európe a USA.

Zdroj: theguardian.combusinessinsider.com

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech