Nitrania prišli s projektom, ktorý chce Slovákom dokázať, že aj balené jedlo môže byť chutné

  • Už aj na Slovensku si budeš môcť čoskoro kúpiť obed v obyčajnom automate
  • Tento koncept stravovania pre uponáhľaných ľudí si našiel množstvo priaznivcov v Maďarsku
  • Odvážny gastro projekt pre špecifickú cieľovú skupinu zákazníkov prinášajú na náš trh podnikaví Nitrania
bepa
archív Rista SK
  • Už aj na Slovensku si budeš môcť čoskoro kúpiť obed v obyčajnom automate
  • Tento koncept stravovania pre uponáhľaných ľudí si našiel množstvo priaznivcov v Maďarsku
  • Odvážny gastro projekt pre špecifickú cieľovú skupinu zákazníkov prinášajú na náš trh podnikaví Nitrania

Slováci prinášajú na náš trh nevšedné gastro projekty. Tie pochádzajú z pera úspešného gastro podnikateľa a zakladateľa Fornetti, Józsefa Palastiho z Maďarska. Na Slovensku budú koncepty zastúpené nitrianskou spoločnosťou Rista.

Ide o projekt s názvom BEEEP! V rámci neho by sa malo aj na náš trh dostať hotové jedlo, ktoré vyvracia súčasné negatívne vnímanie „prefabrikovaného” jedla. Má ísť síce o polotovar, no bez konzervantov a mal by byť aj energeticky vyvážený. Je reakciou na súčasnú rýchlu dobu, v ktorej často naozaj nemáme čas ani na obed.

zdroj: archív Rista SK

„Uvedomujeme si, že dnešná doba je uponáhľaná, našou primárnou snahou je priniesť jedlo čo najbližšie k zákazníkovi, a preto bude ponúkané prostredníctvom samoobslužných predajných automatov,” hovorí pre Startitup tím spoločnosti.

Druhá novinka, ktorá sa teší úspechu v susednom Maďarsku a čoskoro príde aj k nám, pochádza z oblasti street foodu.

zdroj: archív Rista SK

„Uvedieme na trh aj zaujímavú novinku zo sveta modernej racionálnej výživy. Ide o sortiment výrobkov Boccacini, v ktorom ponúkame naozajstnú kvalitu za rozumnú cenu. Koncept bude na Slovensku realizovaný prostredníctvom zmluvných partnerov v systéme franchise,”  vyjadrila sa spoločnosť na margo noviniek.

Gastro know-how z maďarskej kuchyne

Spoločnost Food Universum začala v Maďarsku pracovať na oboch spomínaných konceptoch už v roku 2016. Samotná výroba a predaj sa začali v priebehu roka 2018. Momentálne pôsobia výlučne na maďarskom trhu a Slovensko bude prvou krajinou, kde budú koncepty BEEEP! a Boccacini ponúkané mimo Maďarska.

zdroj: archív Rista SK

„U našich južných susedov zožali produkty veľký úspech. My sme si začiatkom tohto roka otestovali reakcie zákazníkov na výstave Danubius Gastro a po jej skončení bolo naše rozhodovanie veľmi krátke. Povedali sme si jasné,  ideme do toho.” 

zdroj: archív Rista SK

Ako sme už spomínali, predpripravené a vákuovo zabalené jedlo podlieha v spoločnosti mnohým skepsám. Preto sme sa pýtali samotného vedenia spoločnosti, ako bežného Slováka, milujúceho čerstvo pripravenú stravu, presvedčia, že aj jedlo z automatu môže byť zdravé.

„Vieme, že na začiatku sa môžu naše produkty zo strany zákazníkov stretávať s určitou nedôverou. Vo finále však ľudí presvedčí chuť. Okrem toho sa na tvorbe receptúr a na samotnej výrobe jedál  podieľajú renomovaní maďarskí šéfkuchári. A v neposlednom rade aj všetky výrobné procesy, počínajúc spracovaním surovín, cez samotné varenie, dávkovanie, až po vákuové balenie sa dejú na najnovších technologických zariadeniach pri dodržaní najprísnejších technologických a hygienických zásad,” objasňuje tím firmy Rista.

zdroj: archív Rista SK

V ponuke bude široká škála jedál. Od hustých polievok s názvom chowder, cez cestoviny až po mäsité jedlá z kuracieho, bravčového a hovädzieho mäsa. Keďže samotný projekt je z Maďarska, svoje miesto tu budú mať aj typické jedlá maďarskej kuchyne, ktorá je považovaná za jednu z najlepších na svete.

A kde sa toto jedlo vlastne varí?

„Produkty BEEEP! a Boccacini sa vyrábajú a balia v Maďarsku, vo výrobných priestoroch spoločnosti Food Universum. Potom sa v chladenom stave privezú do centrálneho skladu na Slovensku, odkiaľ sú zásobované jednotlivé predajné miesta.”

zdroj: archív Rista SK

Kalkulácie na obe produktové skupiny sa momentálne finalizujú, ale vedenie nám  prezradilo, že produktová skupina hotových jedál BEEEP! sa bude pohybovať v cenách od 2,80 po 4,00 eurá a porcia Boccacini s omáčkou bude stáť od 2,00 po 2,50 eura.

Plnohodnotný obed z automatu?

Pre hotové jedlá BEEEP! budú hlavným distribučným kanálom samoobslužné predajné automaty, ale pri logisticky ťažšie dostupných miestach, respektíve pri miestach, ktoré počtom potenciálnych zákazníkov nevyhovujú pre umiestnenie predajného automatu, je možné aj priame zásobovanie.

zdroj: archív Rista SK

A aké sú presné plány spoločnosti na slovenskom trhu? Vždy, keď uvádzate na trh novinku, idete do určitej miery s kožou na trh. Sme však presvedčení, že pri oboch konceptoch prinášame veľmi kvalitné výrobky a máme všetky predpoklady presvedčiť zákazníkov o tom, že aj balené jedlo môže byť chutné a vyvážené po všetkých stránkach.”

Predajné automaty budú na miestach s dostatočnou koncentráciou ľudí (polyfunkčné budovy, kancelárske priestory, univerzity, priemyselné parky …). Pri produkte Boccacini vedenie hľadá partnerov, ktorí rozšíria tento koncept po celom Slovensku. Taktiež je v pláne prezentácia Boccacini na rôznych krátkodobých spoločenských podujatiach a hudobných festivaloch.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech