chlebíčky a bagety
tradičné slovenské jedlá
IG/bistro_chlebicek, Pavol Mikula/Bistro Chlebíček

Dobrý rezeň či chlebíček vždy vyhrajú. Pavol dobyl bratislavskú gastroscénu pochúťkami zo socializmu

  • Pavol Mikula je rodák z Petržalky
  • Už od detstva má vzťah k tradičnej gastronómii
  • Po projekte Chlebíček na zavolanie rozšíril biznis o retro lahôdky
  • Pavol Mikula je rodák z Petržalky
  • Už od detstva má vzťah k tradičnej gastronómii
  • Po projekte Chlebíček na zavolanie rozšíril biznis o retro lahôdky

Chute, ktoré ti pripomenú detstvo. Táto myšlienka viedla podnikateľa Pavla Mikulu k založeniu gastroprevádzky Bistro Chlebíček. Ešte predtým však stál za vytvorením úspešného projektu Chlebíček na zavolanie, ktorý funguje doposiaľ. Stačí zavolať na jedno číslo a zavíta k tebe nostalgia.

K založeniu prevádzky s retro jedlom ho viedla prostá spomienka. Pavol hovorí, že chlebíčky boli jedlom, ktoré u nich doma nikdy nesmelo chýbať. Ako hovorí, chlebíčky preňho predstavovali akúsi klasiku a v momente, keď sa rozhodol vkročiť do sveta podnikania v gastre, bolo rozhodnuté, ktorým smerom sa bude uberať.

Nové bistro

Jeho túžbou však nebolo zostať len pri chlebíčkoch. Do Bratislavy pred rokom priniesol nové Bistro Chlebíček, ktoré ponúka tradičné lahôdky. Nápad s kamennou predajňou lahôdok prišiel ruka v ruke s úspešným e-shopom. Pandémia však priniesla v rámci rozširovania sa opačný postup, ako to bývalo zvykom v minulosti – najprv založil online obchod a neskôr k nemu pribudla aj kamenná predajňa.

zdroj: Bistro Chlebíček

Pavol zároveň konštatuje, že vždy chcel akýsi svoj „showroom“, kam prídu všetci nadšenci lahôdkarských výrobkov.

„Ako dieťa som miloval mliečny bar na Gorkého ulici. Aspoň niečo málo z neho by som chcel Bratislavčanom prinavrátiť,“ vyjadril sa v čase pred otvorením prevádzky.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá