Prvý podnik na Slovensku ti doručí obed dronom. Máme najlepší hummus v krajine, tvrdí jej šéf

  • Varí sa tu výlučne kóšer a všetko má pod palcom samotný rabín
  • Reč je o reštaurácii Yalla Hummus, ktorá ponúka autentickú izraelskú kuchyňu
izrael, dron
Unsplash/clancy, petr sevcovic
  • Varí sa tu výlučne kóšer a všetko má pod palcom samotný rabín
  • Reč je o reštaurácii Yalla Hummus, ktorá ponúka autentickú izraelskú kuchyňu

Boaz Raz je izraelský podnikateľ, ktorý po pôsobení v IT sektore zakotvil v oblasti gastronómie. Je zakladateľom a majiteľom značky Yalla Hummus, ktorej prevádzku nájdeš na Kozej ulici 18 v Starom Meste. Boaz sa rozhodol začať podnikať v Bratislave aj preto, že ho lákalo si otvoriť vlastný podnik práve v hlavnom meste.

„Ľudia v Bratislave sú otvorenejší ochutnať nové druhy jedál. V Yalla Hummus som vytvoril jedálny lístok a recepty na izraelské jedlá. Úzko spolupracujem aj so slovenskými kuchármi, ktorí sú mimoriadne talentovaní, a vytvárame s nimi skvelé kombinácie izraelského a slovenského jedla. Okrem toho sme výnimoční tým, že sme jediné kóšer miesto s jedlom na celom Slovensku,“ povedal nám Boaz.

Tvrdí, že pre neho ako cudzinca je podnikanie u nás náročné a hlavne iné.

„Máte veľa byrokracie a váš jazyk je ťažký. Na začiatku biznisu som investoval a stratil značné množstvo peňazí. Na tieto peniaze sa pozerám ako na akési školné, ktoré som musel zaplatiť za to, že som sa tu naučil podnikať,“ prezradil o svojich začiatkoch.

KI
zdroj: Yalla hummus/Wolt

Nie je to však len o vybavovačkách na úradoch a papierovačkách. „Na sociálnych sieťach sme sa stretli aj s antisemitskými a nenávistnými komentármi, aj preto ich v súčasnosti nevyužívame.“

Väčšinu surovín do reštaurácie Boaz kupuje na Slovensku. Mäso, ktoré tu spracúva, má však z Rakúska, keďže v jedlách využíva výlučne kóšer mäso.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá