Obrovská gastrofirma si prestane pýtať provízie za stravné lístky. Podporí tak tisícky slovenských podnikov

  • Slovenské gastropodniky zažívajú náročné obdobie, v hre sú stovky pracovných miest
  • Firma Up Slovensko poskytujúca kupóny či stravné lístky sa prevádzkam rozhodla odpustiť provízie až do mája
  • Spoločnosť vyzýva, aby Slováci reštaurácie naďalej využívali prostredníctvom rozvozu
upsk2
  • Slovenské gastropodniky zažívajú náročné obdobie, v hre sú stovky pracovných miest
  • Firma Up Slovensko poskytujúca kupóny či stravné lístky sa prevádzkam rozhodla odpustiť provízie až do mája
  • Spoločnosť vyzýva, aby Slováci reštaurácie naďalej využívali prostredníctvom rozvozu

Slovenské gastropodniky práve zažívajú veľmi náročné obdobie. Kombinácia pandémie koronavírusu a prísnych bezpečnostných opatrení vyhnala ľudí z prevádzok reštaurácií, fast-foodov a iných gastronomických prevádzok.

Tie aktuálne fungujú len cez výdajné okienka, rozvoz alebo svoju prevádzku úplne pozastavili. Výsledkom recesie v reštauračnom segmente sú tak znížené či dokonca nulové tržby – výzva, ktorá potrápi každého podnikateľa.

Slováci sa preto musia spojiť a svoje obľúbené gastroprevádzky podporovať tak, ako je len možné.

Slovenské gastrá ušetria stovky eur

Vyjadriť podporu reštauráciám sa veľkým gestom rozhodla aj firma Up Slovensko, ktorá sa zameriava na benefitné karty, kupóny a stravné lístky Up Dejeuner používané tisíckami prevádzok na celom Slovensku.

Spoločnosť všetkým slovenským gastropodnikom odpustí provízie za stravné lístky alebo kredit na stravných kartách. Gastronomické prevádzky tak získajú 100 % hodnoty zo stravného lístku od zákazníka. Solidárny krok sa Up Slovensko rozhodli zaviesť minimálne do 15. mája 2020.

Igor Janok, generálny riaditeľ Up Slovensko: „V tejto situácii musíme byť všetci solidárni, aj preto sme sa rozhodli neúčtovať provízie a pozývame reštaurácie, aby sa pridali na jadonesiem.sk a mohli tak bezplatne propagovať svoje služby.

O akciu je podľa Up Slovensko veľký záujem, reštaurácie vraj dokonca posielajú aj ďakovné maily.

Rozvoz je bezpečný, treba ho využívať

Firma navyše ľudí vyzýva, aby podporovali svoje lokálne prevádzky a neprestali si objednávať zo svojich obľúbených podnikov. Rozvoz každej reštaurácie je dnes viazaný striktnými bezpečnostnými opatreniami, ktoré zabezpečujú najvyššie hygienické štandardy.

Bezpečnosť je na prvom mieste, preto pri platbe či preberaní používaj rúško a ideálne aj jednorázové rukavice. Po vybavení donášky si nezabudni ruky poriadne umyť alebo vydezinfikovať.

Kuriérske služby ako Wolt či Bistro.sk navyše ponúkajú aj bezkontaktné doručenie, pri ktorom ani len neprídeš do kontaktu s kuriérom, vďaka čomu ide o bezpečnejší a pohodlnejší variant ako návšteva výdajného okienka.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech