Otestovali sme 5 najlepších bratislavských zmrzlinární. Ktorá je tá naj?

  • Tie najlepšie zmrzliny dnes už potrebujú nápad a mali by mať aj pridanú hodnotu
  • Kvalita a pôvod surovín ale aj estetično - to všetko a ešte o trošku viac treba spĺňať, aby bol zákazník spokojný
  • Ak chceš vedieť, podľa čoho si vybrať, pozri si test našej redaktorky Daniely
Daniela pre vás otestovala bratislavské zmrzliny. (Zdroj: Redakcia)
Daniela pre vás otestovala zmrzlinárne. (Zdroj: Redakcia Startitup)
  • Tie najlepšie zmrzliny dnes už potrebujú nápad a mali by mať aj pridanú hodnotu
  • Kvalita a pôvod surovín ale aj estetično - to všetko a ešte o trošku viac treba spĺňať, aby bol zákazník spokojný
  • Ak chceš vedieť, podľa čoho si vybrať, pozri si test našej redaktorky Daniely

Koun

O Barbare Szalai sa toho už popísalo veľa, a to nie len na Slovensku a v popredných svetových hodnotiacich systémoch. Koun je skrátka bratislavská špička, na ktorú sa čaká v rade neuveriteľných 20 minút a poobede dokonca aj dlhšie! Každý deň na teba čaká iná ponuka, čo sa v iných gelateriách len tak nevidí. “Tento rok sme nakúpili nové a asi najkvalitnejšie stroje, takže sa staráme a snažíme,” hovorí Barbora.

Pridanou hodnotou je jednoznačne možnosť ochutnať nielen zmrzlinu, ale aj iné zmzlinové dezerty a talianske kávové špecialitky. Plus Koun robí donášku a catering, takže môžu byť súčasťou tvojej svadby alebo oslavy. Pri výbere a hodnotení surovín sa fyzicky nachádza buď Barbora alebo jej brat. “Nebudem zarábať na tom, že robím nekvalitnú zmrzlinu,” je obľúbený Barborin výrok!

Koun je jedna z najpopulárnejších zmrzlín na Slovensku. (Zdroj: Redakcia Startitup)

1 kopček: 1,50 eur

adresa: Paulínyho 1, Bratislava

Arthur Ice Cream

Keď som sa náhodných okoloidúcich pojedajúcich zmrzlinu opýtala, odkiaľ ju majú a kam chodia po nedeľnom obede na dezert, odpoveď bola jednoznačná: “Do Arthura a nikam inam. Stále! Inde zmrzlinu nejem.” Je až neuveriteľné, ako si títo Taliani omotali Bratislavčanov okolo prsta. Priniesli k nám čiernu zmrzlinu, intergalaktické čierne kornútky a naučili nás jesť čierny sezam. Každý rok prídu s niečím prevratným a novým. Už nechceš len obyčajný slaný karamel, keď zistíš, že existuje Black Salted Caramel. Sú skvelí, vždy prekvapia ale na ich zmrzku si treba počkať v rade a na slnku. A to niekedy až 20 minút. Zastaví sa tam asi každý, lebo poloha zmrzlinárne je skvelá. A navyše otvorili druhú prevádzku, kde býva výrazne menej hostí!

zdroj: Startitup

1 kopček: 1,50 eur

adresa: Laurinská 2, Bratislava

Luculus Ice Saloon

Toto je tradícia a jedna z najstarších prevázok a rodinných zmrzlinárskych firiem v Bratislave vôbec. Zmrzlina je samozrejme jadranská a famózna. Majú najväčší výber, ponuku aj pre najnáročnejšieho alergika a bezkonkurenčne najviac zahraničných turistov. Luculus Ice Saloon je zaručená bratislavská klasika a ľudia sem chodia cielene. Viac než 200 ročné korene siahajú do balkánskych krajín a atmosféru je tam veru cítiť. Receptúra je prísne tajná a rodinne strážená. So zdvihnutou hlavou prežiť všetky spoločensko-politické zmeny v krajine a stále byť na špičke, to chce odvahu a dobrý plán. Okrem zmrzlinárne si dajte aj kávu a limonády. Všetko majú!

1 kopček: 1,50 eur

adresa: Hviezdoslavovo námestie 16, Bratislava

Na remeselnú zmrzlinu si treba počkať v rade. (Zdroj: Redakcia Startitup)
zdroj: Startitup

SION Gelato and Cakes

Dlhé diely a cestovanie za zmrzlinou level master. Sion vôbec nie je náhodný názov a “miesto kde sa nebo spája so zemou” vôbec nie je len taká povedačka. Táto prevádzka dostala na začiatku svojej pôsobnosti požehnanie od skutočného kňaza. Nebo tu zohráva významnú rolu a dopĺňa charakter tejto rodinnej sionistickej firmy. Okrem toho si vychutnáš hudbu z južných krajín a atmosféru na nezaplatenie. Je to ťažko opísateľné a veľmi zvláštne. Ponúkajú geniálna sorbety a každý deň ťa čaká nová ponuka. Fungujú od roku 2016 a majú našliapnuté byť najlepší.

1 kopček: 0,80 eur

adresa: Majerníkova 19, Bratislava

 

Marinela

Síce nejde o zmrzlinu v pravom slova zmysle, ale tie nanuky prevyšujú väčšinu zmrzlín sveta. Daniela a Marián Vunhu mali o tom, ako správny nanuk vyzerá, jasnú predstavu. Láska k ovociu a celému tomuto nanukovému biznisu, ktorý si osvojili v Taliansku, ťa prinúti  nezapochybovať. Kombinácie chutí, tvary a v podstate všetko, čo si z tejto rozkošnej nanukárne odnesieš, prejde  rukami Daniely a Mariána. Veľmi úzko a intenzívne komunikujú so zákazníkom a vytvárajú produkty presne podľa tvojej chuti. „Keď sa minule zdali citrusové nanuky zákazníkom veľmi sladké, do budúcna sme ich skúšali robiť jemnejšie,” hovoria. Vďaka tomu majú dnes 2 prevádzky, milión šťastných zákazníkov!

zdroj: Startitup

1 nanuk: 1,20 eur

adresa: Blumentálska 6, Bratislava

Hodnotenie

Všade som sa snažila testovať 1 druh zmrzliny, konkrétne salted caramel. Osvedčená klasika. Lebo tak sa mi to zdalo najviac fér. Jednoznačne najlepšia bola v Arthur Ice Cream. Kombinácia chutí, krémovosť a oriešky navrchu ako bonus! V nedeľu o 11.00 majú však najviac ľudí v KOUNe. Najväčší výber ponúka Luculus Ice Saloon a najkrajšiu hudbu s najkrajším výhľadom na Bratislavu si užijete v Sion Gelato na Dlhých dieloch. Zážitkovo hodnotím najlepšie Marinelu! No a na záver musím povedať, že najlepší a najlákavejší instagram má určite KOUN a Arthur! Ten chcem rovno zjesť!

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK