mintdes
Mint/ archív Startitup
mintmob
Mint/ archív Startitup

OTESTOVANÉ: V Bratislave otvorili nové bistro s remeselnou pekárňou, pečú tu kysnuté koláče a pizzu na dreve

  • V bratislavskom Ružinove na Herlianskej 6 vyrástlo nové bistro, ktoré sa špecializuje na remeselnú výrobu potravín
  • Využívajú skúsenosti vlastných pekárov, kuchárov, barmanov a baristov
  • Jeho názov je Mint a je prepojením talianskej a stredomorskej kuchyne
  • Za celým projektom stojí najväčšia gastro spoločnosť na Slovensku – skupina Medusa
  • V bratislavskom Ružinove na Herlianskej 6 vyrástlo nové bistro, ktoré sa špecializuje na remeselnú výrobu potravín
  • Využívajú skúsenosti vlastných pekárov, kuchárov, barmanov a baristov
  • Jeho názov je Mint a je prepojením talianskej a stredomorskej kuchyne
  • Za celým projektom stojí najväčšia gastro spoločnosť na Slovensku – skupina Medusa

V čom je tento projekt unikátny? Má ísť o miesto, kde sa človek zastaví na dobrú kávu, no kúpi si tu aj kvalitnú domácu limonádu či ručne vyrábané cestoviny.

V ponuke nájdeš aj ich kváskový chlieb, bagety, croissanty a koláče. Kávu pražia na vlastnej pražičke a pizzu pripravujú v peci na dreve. Samotný názov Mint má odkazovať na čerstvosť a sviežosť ponuky bistra, ktoré sa nachádza v obkolesení sídliska.

zdroj: Mint/ archív Startitup

Nakoľko chce tento koncept spoločnosť Medusa postupne rozšíriť do rôznych kútov Bratislavy, rozhodli sme sa zavítať do prvej ružinovskej prevádzky.

Vybehli sme sem uprostred týždňa, okolo 18.00 hod. Parkovanie nebol problém, hneď oproti bistra sa nachádza neplatené parkovacie státie a pohodlne sa sem dá dopraviť aj MHD.

zdroj: Mint/ archív Startitup

Mint je obkolesený priestranným vonkajším sedením s veľkými slnečníkmi. Výhodou je, že nejde o príliš rušnú štvrť, takže keď si sadneš ku vonkajšiemu stolu, nemáš plný nos smogu a „nelietajú“ okolo teba autá a električky.

Nakoľko nás zaujímali najmä vnútorné priestory, usadili sme sa v interiéri. Prvé, čo zbadáš po prekročení prahu bistra, je veľká stena plná kváskových chlebíkov, vľavo od nej je zase otvorená kuchyňa s pizza pecou a po pravej ruke barová časť.

Celý priestor má vysoké stropy s moderným industriálnym nádychom. Navyše, celá jedna stena s oknami bola otvorená, s plynulým prechodom k vonkajšiemu sedeniu. 

zdroj: Mint/ archív Startitup

Nakoľko sme prišli mimo obedného „prime time“, okrem nás sedel vo vnútri bistra len jeden hosť, ktorý využil prevádzku ako coworking. Vôbec sa mu nečudujem, ide o miesto, ktoré sa na takúto aktivitu vyslovene hodí.

Nedal sa nevšimnúť naozaj veľký počet personálu, ktorý by určite stačil na rýchle obslúženie hostí, aj keby sa bistro nárazovo zaplnilo. K nám prišiel mladý čašník, ktorý svojím hipsterským imidžom do atmosféry bistra celkom pekne zapadol.

Na pitie sme si vybrali Mint domácu limonádu s názvom pear & fig, za 0,50 l džbán sme zaplatili 3,39 eur, 1,50 l stálo 9,39 eur. Padlo vhod, že limonáda nebola zbytočne presladená, obsahovala kúsky figy, lístky medovky, citrón, limetu a sódu.

zdroj: Mint/ archív Startitup

Ochutnali sme aj fľaškovú limonádu, ktorú si tu sami vyrábajú. Išlo o kúsok s názvom „lemon leaves iced tea“ a za 0,30 l sme zaplatili 3,49 eur. V jej zložení boli listy citrónovníka, čučoriedky, černice, čierne ríbezle a limeta. Miestny nápojový lístok určite ocenia tí, ktorí majú plné zuby klasiky ako je Cola, Fanta, sprite a chcú niečo bez zbytočných E-čok a sladidiel. Objednané nápoje nám priniesli do 5 minút. 

Startitup PREMIUM logo
Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

(Zrušiť môžeš kedykoľvek)

'

Najnovšie