Peter Varga varil pre Beyoncé aj Jennifer Lopez. Dnes je špecialistom na raňajky, skús jeho turecké vajcia v bezlepkovej verzii

Kaufland na Medzinárodný deň celiakie jednoducho nezabúda. Už 25 rokov ti tento obľúbený predajca potravín z lásky k Slovensku každý deň prináša širokú ponuku kvalitných výrobkov za senzačne nízke ceny. Všetko potrebné nielen na tvoje bezgluténové varenie, vrátane privátnej značky K-free, nájdeš v každej predajni po celom Slovensku.

Vyskúšaj recept na turecké vajcia s bezgluténovou žemľou podľa Petra Vargu
Ingrediencie:
- 300 g gréckeho jogurtu
- 1-2 strúčiky cesnaku
- ½ odšťaveného citróna
- 2 vajcia
- ocot, soľ
- ¼ šálky olivového oleja
- 1 ČL čili vločiek
- 1 ČL papriky
- čerstvý kôpor
- bezgluténová žemľa so semienkami K-free
Postup:
Grécky jogurt v strednej miske zmiešame s nastrúhaným cesnakom a citrónovou šťavou, dochutíme soľou podľa chuti. Do vriacej vody pridáme ocot a veľkú štipku soli. Vodu vírime lyžičkou, aby sme vytvorili jemný vír, potom do neho opatrne nalejeme vajce. Varíme ho asi 3-4 minúty, kým nie je hotové. Vajce prenesieme dierovanou lyžicou na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sme odstránili prebytočnú vodu.
Medzitým si zohrejeme olivový olej, čili vločky a papriku na strednej panvici na stredne nízkej teplote. Hneď ako sa začne trblietať, odstránime ho z tepla a odložíme na neskôr. Na dno plytkej misky rozotrieme cesnakový jogurt a pokvapkáme ho trochou čili oleja. Navrch poukladáme pošírované vajcia, posypeme nasekaným kôprom a dochutíme granátovým jablkom. Podávame s bezlepkovou žemľou. Prajeme dobrú chuť.
Čože je to dvadsaťpäťka
Aj keď si s gluténom príliš nerozumieš, pochutnať si na skvelých raňajkách môžeš aj vďaka značke K-free, ktorú spolu so širokým bezgluténovým a bezlaktózovým sortimentom nájdeš v každom Kauflande po celom Slovensku. Už 25 rokov ti tento obľúbený predajca potravín z lásky k Slovensku každý deň prináša širokú ponuku kvalitných výrobkov za senzačne nízke ceny. Oslavy tých najlepších chutí sa práve začali, pridáš sa?

Čítaj viac z kategórie: PR