Petržalská tragédia: Nebohí súrodenci patrili k náboženskej sekte, vražda dieťaťa s tým môže súvisieť

  • Súrodenci, ktorí vypadli z balkóna v bratislavskej Petržalke, spáchali samovraždu
  • Brat so sestrou inklinovali k náboženskej sekte
  • Vražda 9-ročného chlapca môže súvisieť s náboženstvom
Policajná páska, auto, vchod do bytovky, kde sa odohrala tragédia
Startitup/Ivan Mego
  • Súrodenci, ktorí vypadli z balkóna v bratislavskej Petržalke, spáchali samovraždu
  • Brat so sestrou inklinovali k náboženskej sekte
  • Vražda 9-ročného chlapca môže súvisieť s náboženstvom

Obrovská vlna kritiky sa na policajtov zniesla, keď sa minulý mesiac stala v bratislavskej Petržalke jedna z najväčších tragédií. O život tam 19. marca 2023 v priebehu niekoľkých hodín prišli postupne o život až traja členovia rodiny: 27-ročný Marek, jeho sestra 39-ročná Michaela a 9-ročný Šimon, ktorý bol synom Michaely.

Čo presne sa na Vyšehradskej ulici č. 14 v osudný deň udialo, je zahalené rúškom tajomstva. Isté bolo len to, že ako prvý zomrel Marek, ktorý vypadol z jedného z balkónov sedemposchodového domu približne o 10:30. O päť hodín neskôr dopadla na to isté miesto aj Marekova sestra Michaela. Dobodaná žena spadla tesne vedľa policajta, ktorý práve zaisťoval miesto činu, kde predtým dopadol Marek.

 

Policajti krátko po udalosti informovali, že po páde z balkóna zomreli muž aj žena. Až vtedy muži zákona prostredníctvom dronu zistili, z ktorého z vytipovaných balkónov súrodenci vypadli. To najhoršie ich však čakalo, keď vstúpili do bytu. Za dverami bytu na 5. poschodí našli zavraždeného iba 9-ročného Šimona, syna už mŕtvej Michaely.

Na miesto okamžite dorazil výjazd krajskej kriminálky, ktorý vyšetruje vraždy. Postupne sa na mieste činu objavilo celé vedenie Krajského policajného riaditeľstva v Bratislave na čele s riaditeľom Viliamom Adamacom.

Do bytu, kde ležalo mŕtve telo dobodaného 9-ročného chlapca, priniesol policajný technik aj takzvaný 3D skener, ktorým detailne naskenoval celé miesto činu. Už na prvý pohľad bolo jasné, že sa na mieste stalo niečo, čo sa vymyká normálu.

Dvojitá samovražda, náboženská sekta a vražda dieťaťa

Policajti deň po petržalskej tragédii vydali oficiálnu správu o začatí trestného stíhania.

„Vo vzťahu k pádu 27-ročného muža z jedného z bytov obytného domu, v dôsledku ktorého muž utrpel zranenia, ktorým v priestoroch nemocnice podľahol, bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Vo vzťahu k pádu 39-ročnej ženy, z jedného z bytov obytného domu, v dôsledku ktorým žena na mieste podľahla, bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Vo vzťahu k nálezu tela 9-ročného chlapca bez známok života v priestoroch jedného z bytov, začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.“

Aj na základe týchto informácií sa začali šíriť rôzne hypotézy o tom, čo sa za dverami bytu mohlo odohrať.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá