Pod Tatrami sa vyrába zdravý a chutný nápoj s tisícročnou tradíciou. Vieš, čo je kombucha?

Jakub Jablonický / 29. augusta 2017 / Zo Slovenska

Staroveký čínsky fermentovaný nápoj si našiel cestu aj na Slovensko.

Kombucha je prastarý nápoj, ktorý u nás ale stále nie je veľmi známy. Ide o lahodný perlivý nápoj, ktorý sa nazýva aj „šampanské života“. Podtatranská ChaCha Kombucha, je jednou z mála slovenských firiem, ktoré tento nápoj popularizujú.

„Kombucha je kvasený nápoj, ktorý vzniká procesom fermentácie osladeného čaju a kombuchovej kultúry. Je to nápoj plný energie, pripravovaný podľa tradičného postupu, bez akýchkoľvek úprav,“ tvrdí ChaCha Kombucha na stránke poctivepotraviny.sk.

Názov šampanské života Kombucha nedostala iba kvôli svojej perlivosti. Kvasený nápoj má mať aj pozitívne účinky na náš organizmus.

„Kombucha harmonizuje náš organizmus – reguluje trávenie, pomáha pri zápche, aktivuje látkovú výmenu, zbavuje telo jedovatých látok a posilňuje imunitný systém proti vírom a baktériám,“ tvrdí ChaCha Kombucha na stránke poctivepotraviny.sk.

Síce neexistuje veľa výskumov, ktoré by skúmali jeho účinok na ľudí, no na základe svedectiev ľudí a faktu, že nápoj prežil tisícky rokov (prvá zmienka pochádza z roku 221 pred Kristom), na ňom asi niečo bude. Najistejšie bude, ak ju vyskúšaš sám na sebe. V ponuke ChaCha Kombucha si určite nájdeš príchuť, ktorá ti bude vyhovovať.

„Našu ChaCha Kombuchu vyrábame v šiestich príchutiach: Čierny čaj, Zelený čaj, Zázvor, Mäta, Materina Dúška a Šípka. Nápoj je určený pre všetky vekové kategórie od 3 rokov. Vďaka skvelým bylinkovým príchuťam si vybere každý tú svoju. Deťom a tehotným ženám odporúčame šípkovú ChaCha Kombuchu,“ tvrdí ChaCha Kombucha na svojej stránke.

Ak ťa kombucha zaujala, prečo ju nevyskúšať? Aby si pocítil pozitívne účinky, odporúča sa počas 21 dní piť denne 0,5l, potom si dať 21 dní prestávku a znova opakovať. Aj keby všetky tie zdravotné benefity boli iba vymyslené, minimálne si našiel zdravú náhradu coly ;)

Pridať komentár (0)