Pracovali v luxusných hoteloch, dnes majú vlastný podnik s burgrami za 60-tisíc eur. Okolie v ich úspech neverilo

  • Dvaja mladí ľudia si splnili spoločný sen
  • Neďaleko slovenských hraníc zúročujú dlhoročné skúsenosti
  • Žemle si robia sami, mäso berú od regionálneho mäsiara
burger bistro leháro
Ilustračný obrázok, Instagram/reprofoto/bistroleharo, archív Bistro Leháro
  • Dvaja mladí ľudia si splnili spoločný sen
  • Neďaleko slovenských hraníc zúročujú dlhoročné skúsenosti
  • Žemle si robia sami, mäso berú od regionálneho mäsiara

Na samom začiatku boli iba dvaja mladí ľudia, ktorí sa zamilovali do jedla a do seba navzájom. Svoj voľný čas trávili prípravou chuťovo zaujímavých burgrov už dávno pred otvorením spoločného bistra a možného i nemožného streetfoodu. Iba tak, pre radosť a z lásky k jedlu.

Dnes za prevádzkou Bistro Leháro stoja 34-ročná Katka Andrešičová, jej 32-ročná sestra Veronika a Katkin 34-ročný partner Lloyd Bryce Pitcher z Juhoafrickej republiky.

Po pár rokoch spolužitia na jednom zo súostroví v Anglicku sa v Brne rozhodli ísť za svojím snom. V Kohoutovicích, mestskej časti Brna, si otvorili podnik, v ktorom obšťastňujú chuťové bunky zákazníkov.

Bohaté skúsenosti z luxusných hotelov v Anglicku 

Kateřina sa s Lloydom strela na ostrove Isles of Scilly, kde spoločne pracovali päť rokov. Následne sa presťahovali do francúzskej obce Les Gets, ktorá sa nachádza na hraniciach so Švajčiarskom a Talianskom.

Gastrom žijú celý život, už v minulosti pracovali v luxusných reštauráciách, kaviarňach či bistrách. Ako píšu na svojej webovej stránke, dievča z Moravy a chalan z Juhoafrickej republiky sa po rokoch práce v špičkových reštauráciách a hoteloch Anglicka vrátili do Brna.

Romantické večery trávili grilovaním a ladením chutí do najmenšieho detailu a o zážitky z jedla sa túžili deliť s ostatnými.

S množstvom skúseností sa rozhodli spoločne si otvoriť Bistro Leháro. Vytvorili miesto, kde sa zákazník ocitne v náručí rodiny, zamiluje sa do jedla a domov pôjde o niečo šťastnejší.

Vždy mali spoločný sen, a tým bolo malé burgrové bistro. „Lloyd miluje burgre, rád sa hrá s receptami, bavia ho detaily, vlastné pečivo, burgrové žemle, omáčky a kombinovať nové chute. Je to taký malý gurmán,“ hovorí Katka s úsmevom.

hamburger burger brno bistro leháro sendvič
zdroj: archív Bistro Leháro

Žemle si pečú sami a aj mäso majú domáce

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroje: Bistro Leháro, Instagram/bistroleharo

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá