Róbert si otvoril nové bistro za 30-tisíc eur. Poteší najnáročnejších gurmánov, jedlo je tu nielen pastva pre oči

  • Na adrese Námestie Slovenského národného povstania 37/3 nájdeš gastro novinku
  • Je ňou výnimočné :incité bistro
incité
Róbert Palík, :incité bistro/@katarinaroobova
  • Na adrese Námestie Slovenského národného povstania 37/3 nájdeš gastro novinku
  • Je ňou výnimočné :incité bistro

V Kremnici vznikol celkom nový gastro projekt s názvom :incité bistro.

Za miestom, od ktorého majú ľudia veľké očakávania, stojí majiteľ Róbert Palík a skúsený šéfkuchár Ondrej Baláž.

„Celé to začalo takmer pred 6 rokmi, kedy som sa rozhodol otvoriť môj prvý koncept :incité cafe & bar a priniesť do rodnej Kremnice kávu a nápojovú kultúru, ktorá tu veľmi chýbala. Za ten čas som príjimal mnoho skúseností a učil sa aj zo svojich chýb,“ hovorí Róbert.

DSC_6553
zdroj: :incité bistro/@katarinaroobova

„Dnes, pod pevným základom, stojíme pri zrode úplne nového projektu, s ktorým chceme priniesť na trh čerstvosť, kvalitu, modernosť a jednoduchosť.“

Róbert hovorí, že na našom malom trhu mu často chýbala čerstvá a moderná kuchyňa. Aj preto sa rozhodol pre otvorenie tohto podniku so značným potenciálom.

Vždy bol jeho sen značku :incité rozrastať a diverzifikovať do rôznych konceptov. A tak sa pustil do práce.

A7407062
zdroj: :incité bistro/@kto_tu_je

Róbertovo dielo :incité bistro je dynamický a svieži projekt. Bod, od ktorého sa tu odrážajú v každom spektre, je čerstvosť.

„V našej ponuke jedál prevláda kvalita nad kvantitou. Neustále sa snažíme meniť ponuku jedál, aby to vždy bolo pre našich hostí atraktívne. Našu výnimočnosť vidíme práve v týchto vlastnostiach.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Palík Ròbert ✨ (@robert.palik)

Žiaden nováčik v gastro biznise

Róbert pracuje v gastronomickom priemysle niečo cez 10 rokov. Za ten čas si prešiel rôznymi pozíciami od barback-a, až po manažéra reštaurácie.

„Nakoľko gastronómia je pre mňa poslaním a nie prácou, rád navštevujem kvalitné koncepty a snažím sa inšpirovať v tom, čo robia dobre, a následne to transformujem do svojich prevádzok.“

A7407128
zdroj: :incité bistro/@kto_tu_je

Róbert hovorí, že mnoho skúseností načerpal počas jeho 5-ročného podnikateľského pôsobenia, takže zakladať nové bistro už pre neho nebolo až také byrokraticky náročné. 

„Musím však podotknúť, že mám okolo seba kvalitný tím ľudí, s ktorými to ide jednoduchšie. Jedinú výzvu vidím v podmienkach, pre rozvoj slovenskej gastronómie a cestovného ruchu. Gastronómia je pre mňa vášeň a posolstvo. Len ťažko si viem predstaviť, že by som robil niečo iné ako podnikal v gastronómii.“

Investícia v desiatkach tisíc eur

Vzhľadom na veľkosť priestoru a jeho minimalistické zariadenie, prvotná investícia do jeho nového projektu bola v rozhraní 20 – 30-tisíc eur.

„Nakoľko reflektujeme trh, na ktorom sa nachádzame, návratnosť je veľmi ťažko odhadnúť. Určite však je tento projekt pripravený vydržať roky.“

Tvrdí, že to, akú dennú tržbu potrebuje dosiahnuť, aby bolo jeho podnikanie rentabilné, sa ešte len dozvie.

„Vzhľadom na to, že sme otvorení veľmi krátko, realita sa nám ukáže až za nejaký čas. Už zo začiatku sme celý podnik finančne postavili tak, aby bol ekonomicky zdravý aj v slabých mesiacoch, a teda mimo turistickej sezóny.“

P1193041
zdroj: :incité bistro/@kto_tu_je

:incité bistro je skutočne veľmi čerstvý podnik, ktorého menu sa mení zo dňa na deň. Stále hľadajú signature jedlá, pre ktoré by sa ľudia k nim vždy radi vracali. Čo by, ale Róbert chcel vyzdvihnúť, je ich široká ponuka kvalitných, naturálnych vín od madwines.wtf.

A7407068
zdroj: :incité bistro/@kto_tu_je

V budúcnosti chcú v :incité bistro spustiť aj degustačné tasting menu a ponúknuť tak hosťom zážitok z takzvaného casual fine diningu.

„Uvidím, čo prinesie čas, ale naša ambícia je značku :incité rozrastať a posúvať ďalej.“

Na záver má aj odkaz pre ambicióznych ľudí, ktorí by si chceli na Slovensku preraziť v gastro biznise: „Všetkým ľuďom z gastronómie, by som želal dobrú úvahu nad tým, čo chcú na trh priniesť, mať plán a veriť mu na 110 %. A v neposlednom rade pristupovať k tomu s pokorou a do svojej práce vnášať vášeň a zanietenosť.“

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá