S gastrom začínal na Miletičke, dnes má vlastný street food. Slané špeciality ti naloží do kornúta

  • Bratislavská street food scéna je opäť o niečo bohatšia. Zdobí ju totiž nový podnik, ktorý dostane milovníkov kalórií a netradičných kombinácií. Zoznám sa s Pánom Kornútom.
collageľšeľš
Pán Kornút
  • Bratislavská street food scéna je opäť o niečo bohatšia. Zdobí ju totiž nový podnik, ktorý dostane milovníkov kalórií a netradičných kombinácií. Zoznám sa s Pánom Kornútom.

Ak si v poslednej dobe prechádzal okolo Župného námestia, určite ti do očí padol tento podnik s naozaj chutným názvom. Ešte chutnejšie sa tu naješ, a to do prasknutia, pretože ťa čaká poctivé jedlo zabalené v maslovom ceste. Na prvý pohľad by si si ho mohol ľahko zmýliť s trdelníkom, ktorý bol nepochybne malou inšpiráciou, no chuť je úplne niekde inde. Pán Kornút je dielom 26-ročného Slováka Róberta Bugu, ktorý si ním plní svoj sen.

Zobraziť celú galériu (8)
zdroj: Pán Kornút

Róbert vyštudoval súkromnú Hotelovú akadémiu v Bratislave a napriek tomu, že mal jedlo vždy rád, ešte viac miloval hudbu. „Popri škole aj po škole som sa venoval klavíru, no roky šli a do toho som sa ešte poponáhľal a prišla rodina. Keďže s hudbou je to na Slovensku ťažké, vrátil som sa k jedlu a s priateľkou sme si otvorili bufet na Miletičke. Robili sme klasické bufetové jedlá, no veľmi ma to nebavilo,“ spomína Róbert.

Dlho preto rozmýšľal, akým iným smerom sa v gastre ubrať, no robiť burgre, hot-dogy a ďalšie fast foody, ktorých je už v Bratislave more, ho nelákalo. Všetko zmenila jeho takmer 70-ročná babička, ktorá mu už za bufetových čias pomáhala s prevádzkou podniku. Práve ona zohrala veľkú rolu aj v jeho súčasnom gastro projekte. „Jedného dňa nám pripravila mini kornútky a tam sa to celé začalo. Pár dní som skúšal rôzne cestá, až kým som neprišiel k tomu finálnemu. Potom som dolaďoval veľkosť kornútu a náplne,“ povedal Róbert.

Zobraziť celú galériu (8)
zdroj: Pán Kornút

S hotovým produktom išli na trh, no problémom bolo miesto. Na trhovisko totiž v tom čase chodilo málo mladých ľudí, ktorých by originálny street food zaujal. Vlani v decembri sa preto rozhodli, že si dajú pauzu a na jar začali chodiť na rôzne akcie, trhy a festivaly. „Pre ľudí to bolo niečo úplne iné, najprv nechápali a mysleli si, že je to trdelník s mäsom,“ smeje sa Róbert. Začali však pribúdať takí, ktorých jedlo zaujalo a ich kornúty im zachutili.

Zobraziť celú galériu (8)
zdroj: Pán Kornút

„Postupom času prišiel priestor na Župnom námestí a povedal som si, že piecť kornúty priamo pred zákazníkmi bude zážitok. V novej prevádzke Pán Kornút snažíme udržať dostupné ceny pre obyčajných ľudí či študentov a dať im zároveň kvalitné jedlo,“ dodal Róbert. V tomto street foode sa tak pokojne naješ aj pred výplatou či zo študentského rozpočtu. Po večeri pri pivku s kamošmi ti dobre padne práve takýto kornút naplnený dobrotami.

Zobraziť celú galériu (8)
zdroj: Pán Kornút

Skúsiť môžeš viacero verzií: Mac&cheese – cestovinové kolienka s cheddar omáčkou a opečenou slaninkou, Chilli con Carne, Pulled Pork a rôzne iné. To všetko zabalené v kornútoch z domáceho slaného kysnutého maslového cesta. Plánujú však aj ďalšie príchute a napríklad aj sladkú verziu či bezlepkové pečivo pre ľudí s precitlivenosťou na lepok. U Pána Kornúta nájdeš napríklad aj hranolky či niečo na pitie. Ak ti bude v piatok večer v uliciach mesta niečo chýbať, vieš, kam zamieriť. :)

@bratislava_ @pankornut @screambled_eggs @breakfastbeast_

Príspevok, ktorý zdieľa Pán (@pankornut),

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech