Šéfkuchár Záhumenský ťa vezme do Toskánska, navarí, dá ti víno a ubytuje ťa. Takto vyzerá luxusný agroturizmus
- Sí Italy je koncept prestížneho slovenského šéfkuchára Martina Záhumenského
- Ten ti na základe vlastnej skúsenosti dopraje luxusný zájazd do Toskánska, kde si máš možnosť užívať ako skutočný bohém
- Na pár dní sa tak ocitneš v najznámejších talianskych vinohradníckych oblastiach
- Sí Italy je koncept prestížneho slovenského šéfkuchára Martina Záhumenského
- Ten ti na základe vlastnej skúsenosti dopraje luxusný zájazd do Toskánska, kde si máš možnosť užívať ako skutočný bohém
- Na pár dní sa tak ocitneš v najznámejších talianskych vinohradníckych oblastiach
Od svojho veľkého „coming-outu“ Martina Záhumenského uplynulo už reálne niekoľko rokov. Svoj úspešný biznis plán postavil na kvalitnom gastre, ktoré veľmi premyslene prepojil s tým, čo majú ľudia najradšej – je to cestovanie a dobré víno.
Vinohrady, olivové háje a tie najlepšie odrody
Martin Záhumenský svojim konceptom oslovil rôzne vekové kategórie. Spojil sa s majiteľkou usadlosti v toskánskej oblasti Chianti, ktorá z vlastnej skúsenosti posúva svoje tipy a triky ďalej.
V starých haciendách s krásnymi záhradami, nádvoriami a vinicami piješ víno, ješ dobré jedlo, rozprávaš a smeješ s kamarátmi, dotýkaš sa histórie a viac ako 800-ročnej kultúry. Agroturizmus je už dlhodobo nový spôsob obohacovania tela a duše.
Na výber máš tri oblasti. Vďaka červenému vínu preslávené Chianti, horskú oblasť v provincii Siena s názvom Montepulciano a polostrov na etruskom pobreží. Všetky tieto talianske časti sú extrémne autentické a charakteristické výrobou skvelého vína.
Že ti taký zážitok dokáže sprostredkovať akákoľvek cestovka? Asi skôr nie. Takmer všetci členovia toskánskeho tímu tam totiž aj reálne žijú a preto sú skúsenosti odovzdávané klientom veľmi osobné. Dávajú ďalej to, čo majú radi. Ponúkajú jedlo, ktoré im chutí a ktoré je vyrobené z autentickej kvality prodotto italiano. A ešte sa navyše podľa tvojich pobytových preferencií takéto jedlo aj naučíš variť. Od Talianov a spolu so Záhumenským.
Na mieru ti zostavia program. Presne taký, po akom túžiš. Spolu s výletmi, vínom, jedlom a ubytovaním. A áno, myslia aj na dietologické obmedzenia. Ak si to praješ, dostaneš do svojej rozkošnej stredovekej vilky, ktorá stále dýcha Mediciovcami, aj vlastného kuchára.
Vyzerá to tak, že ti tento hviezdny tím splní všetko, čo ti na očiach vidí. A ešte o trochu viac. Posledným bodom tejto luxusnej výpravy do sveta hedonizmu je cena. Tá môže prekvapiť.
Záhumesnký, Žídek a La Dolce pečenie
Ak sa rozhodneš pre kombináciu oddych vs. zmysluplne strávený čas, čo sa rovná opäť len oddych, zaplatíš za štyri dni 1 190 eur.
Ak chceš piecť s Lulus zo známej Lulus Bakery, prihlás sa na aprílový termín. Za štyri noci zaplatíš 795 eur. Najlacnejšou položkou v ponuke je paradoxne februárový pohyb, ktorý sa dátumovo pohybuje niekedy okolo sviatku sv. Valentína. Ten teba a tvojho partnera vyjde dokopy na takmer 1 000 eur.
Samozrejme, aj iné cestovné kancelárie ti takéto vínne cesty do Talianska ponúkajú. Cenovo sa však pohybujú niekde úplne inde, no ponuka, prirodzene, zodpovedá cene.
Kapacita takéhoto pobytu je niekedy 12, niekedy menej ľudí. To ale znamená, že okrem kamarátov, ktorých si so sebou prinesieš, spoznáš zaujímavých ľudí a získaš príjemné biznis kontakty.
Zdroje: siitaly.eu, turancar.sk