Z chudobného závisláka po kuchársku celebritu. Šialený príbeh Anthonyho Bourdaina

  • Žil pod hranicou chudoby a dlhy mal všade, kam sa len pozrel. Neustále sa bál, že príde o strechu nad hlavou
  • Po tom, čo vydal knihu, sa z nej okamžite stal bestseller. Ľudia neverili, že niekto mohol prežiť podobný život
Facebook/Anthony Bourdain
Facebook/Anthony Bourdain
  • Žil pod hranicou chudoby a dlhy mal všade, kam sa len pozrel. Neustále sa bál, že príde o strechu nad hlavou
  • Po tom, čo vydal knihu, sa z nej okamžite stal bestseller. Ľudia neverili, že niekto mohol prežiť podobný život

Šéfkuchár, spisovateľ či cestovateľ, to všetko sú prívlastky, ktorými by sme mohli opísať známeho Anthonyho Bourdaina. Ani zďaleka by to však nevypovedalo o tom, kým bol v skutočnosti. V roku 2018, keď mal 61 rokov, vzal si vlastný život. Nedá sa však poprieť, že ho prežil naplno.

Žil v úplnej biede a bol závislý na kokaíne. Zdalo sa, že je stratený prípad, opisuje Mashed. Celý život pohŕdal celebritami, aj vtedy, keď sa ňou stal sám.

Zo závisláka spisovateľ

Anthony sa rozhodol, že svoj príbeh vyrozpráva. Ľudia si jeho knihy zamilovali a na sklonku života, keď už večeral s Barrackom Obamom, ho poznal a obdivoval takmer každý. Kedysi jeho život však vyzeral diametrálne odlišne, pohyboval sa na okraji spoločnosti, topil sa v dlhoch a únik hľadal v drogách.

Písanie mu bolo blízke vždy. Nič nestálo a vnímal ho ako spôsob k pochopeniu a objaveniu samého seba. Jeho priatelia často dostávali e-maily, v ktorých im vylieval svoje srdce a rozprával svoje príbehy.

Populárny seriál od CNN, ktorý sledoval Anthonyho na jeho cestách, je dnes k dispozícií v bežných podcastových aplikáciách. K svetoznámemu šéfkucharovi sa tak môžeš pripojiť na jeho potulky, na ktorých objavoval málo známe destinácie a rozmanité kultúry.

Začal v Mjanmarsku a skončil na Lower East Side v New Yorku. Seriál aj podcast nesie názov Anthony Bourdain: Parts Unknown.

Jeho detstvo nebolo ničím špeciálne, experimentovať po každej stránke začal až v ranej dospelosti. Potom sa mu to rýchlo vymklo spod kontroly. Dvadsaťpäť rokov jeho dni napĺňali najmä drogy a sex.

Prácu v gastre si skúsil aj v Ázii aj Európe

Jedlo miloval vždy. Nájsť si v New Yorku prácu snov je však náročné. V knihe, ktorú si zamilovali milióny ľudí, opisuje ako v reštaurácií s morskými plodmi celé dni umýval riad. Tvrdí, že na arómu danej kuchyne nikdy nezabudne.

Neskôr pracoval v Dúhovej miestnosti na vrchu Rockerfellerovho centra. Lokácia mu viac než vyhovovala, pretože to mal blízko k dealerom na East Village.

Gastro mu ukázalo svet. Pracoval v Tokiu a chvíľu objavoval aj krásy Európy, keď pracoval v Paríži, informuje portál Money. Nakoniec sa rozhodol vrátiť späť do New Yorku aj napriek tomu, že tvrdil, že nikde na svete sa k vám v práci nesprávajú horšie.

V knihe približuje aj príbehy iných ľudí, ktorých na prevádzkach stretával. Ide o americké reštaurácie, kde ľudí nútili k podradnej práci za málo peňazí. Ľudí, o ktorých píše, sám definuje ako stratené existencie.

Startitup PREMIUM logo
Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

(Zrušiť môžeš kedykoľvek)

Zdroje: Mashed, Money, Eat like Bourdain, Wealth Simple Magazine, Dans Papers, Biography, CNN

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá