Slováci roky získavali cenné know-how u gurmánov vo Francúzsku. Teraz sem prinášajú výnimočnú delikatesu

  • Na trh prinášajú slovenský remeselný výrobok s pravou francúzskou receptúrou
  • Receptúry a technologické postupy im kreovali francúzski odborníci z mesta Auch
Cancanero
Cancanero
  • Na trh prinášajú slovenský remeselný výrobok s pravou francúzskou receptúrou
  • Receptúry a technologické postupy im kreovali francúzski odborníci z mesta Auch

Cancanero-l’atelier du foie gras  je obchodnou značkou remeselnej konzervárne prevádzkovanej spoločnosťou Fairway club s.r.o., za ktorou stoja ľudia, ktorých v minulosti spojilo pôsobenie v spoločnom podnikaní.

Kreovanie názvu, ako aj takzvanú „corporate identity“ zveril tím značky renomovanému trnavskému štúdiu Pergamen, nositeľovi viacerých ocenení za dizajn. Citoslovce zvuku, ktorý vydávajú kačice, je vo francúzštine can-can, z toho vyplýva aj samotný názov Cancanero.

Jeden zo spoločníkov firmy pracoval pred 30 rokmi v kuchyni hotela La Reserve na belgickom pobreží v meste Knokke Heist ako chef de partie. Hotel La Reserve poskytuje špičkový servis a je miestom stretnutí belgických elít z oblasti podnikania, kultúry a politiky. 

Tutoring v kuchyni mu robil kuchár, ktorý sa stal časom ako šéfkuchár majiteľ michelinskej reštaurácie. S Philippom Nuyensom sú dodnes v priateľskom kontakte. Jednou z vyhľadávaných špecialít kuchyne hotela bola aj domáca terina z Foie gras.

Po návrate domov začal začať podnikať v iných segmentoch, ale gastronómia mu stále ostala ako koníček. Terina z Foie gras sa stala hviezdou stola na rodinných a priateľských stretnutiach. V snahe diverzifikovať podnikateľské aktivity a zúročiť svoje predchádzajúce skúsenosti z pôsobenia v kuchyni sa rozhodol realizovať v projekte výroby a spracovania Foie gras, a tak vzniklo Cancanero.

Delikatesa bez chémie

Ide o koncept, kde je v podmienkach remeselnej konzervárne tepelne spracovaný produkt výkrmu kačíc, a teda pečeň známa aj ako Foie gras na výrobky typu „fine foods“. Tieto pečene sú ručne a tepelne spracované podľa originálnych francúzskych technologických postupov spôsobom, aby táto delikatesa nestratila nič zo svojej jemnosti a rafinovanosti.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá