Slováci sú zvyknutí na lacnú nekvalitu. Naše potraviny sú drahšie, ale má to svoj dôvod
- Vypočuj si rozhovor so spoluzakladateľom potravín YEME, Petrom Varmužom, o cenách, pozadí a kvalite slovenských potravinárskych výrobkov
- Produkcia kureniec sa dá poctivo robiť aj v miliónoch. Je to však skôr rarita a u nás kvalitné farmy produkujú maximálne stovky až tisíce
- Pretrhol sa vzťah pestovateľa z prírodou a aj kvôli tomu sa používa v poľnohospodárstve chémia a pesticídy. Každý chce zarobiť
- Vypočuj si rozhovor so spoluzakladateľom potravín YEME, Petrom Varmužom, o cenách, pozadí a kvalite slovenských potravinárskych výrobkov
- Produkcia kureniec sa dá poctivo robiť aj v miliónoch. Je to však skôr rarita a u nás kvalitné farmy produkujú maximálne stovky až tisíce
- Pretrhol sa vzťah pestovateľa z prírodou a aj kvôli tomu sa používa v poľnohospodárstve chémia a pesticídy. Každý chce zarobiť
Vypočuj si rozhovor so spoluzakladateľom potravín YEME, Petrom Varmužom. Prečo sú kvalitné potraviny drahšie a sú Slováci zvyknutí na lacnejšie a nekvalitné varianty?
Peter Varmuža nám v rozhovore povedal, prečo je to tak a čo všetko sa deje ešte skôr, kým sa také kura dostane na pulty predajní. Pozreli sme sa aj na tému bio a fair trade certifikátov a aj na to, ako sa toto označenie sprofanovalo.
Čo myslíš, kde majú na svete najhoršie potraviny a kde naopak najkvalitnejšie? Peter za nekvalitou poľnohospodárskych produktov a výraznými chemickými zásahmi vidí jednu dôležitú skutočnosť.
V tomto videu sa dozvieš, ako sa situácia zmenila za posledných 10 rokov. Zaujímaš sa aj ty o kvalitu potravín, ktoré si denne kupuješ? Kde si myslíš, že Slovensko zaostáva?