Slováci varia v Bratislave brazílske špeciality: Pred prvou akciou nám roztrhlo trubky, zhorel ohrievač a začalo zatekať

  • Skupina kamarátov sa po rokoch príprav rozhodla naplno preraziť vo vodách street foodu
  • V Bratislave ako jediní varia ich špeciálne upravené brazílske pochúťky, aké by si inde hľadal len márne
  • Mladí podnikatelia sú navyše dôkazom, že pri rozbehu vysnívaného biznisu by človeka nemali zastaviť ani tvrdé prekážky
cari
Cariocas/ Filip Izrael
  • Skupina kamarátov sa po rokoch príprav rozhodla naplno preraziť vo vodách street foodu
  • V Bratislave ako jediní varia ich špeciálne upravené brazílske pochúťky, aké by si inde hľadal len márne
  • Mladí podnikatelia sú navyše dôkazom, že pri rozbehu vysnívaného biznisu by človeka nemali zastaviť ani tvrdé prekážky

Dvadsiatnici – Andrej Kupka, Martin Berdík a Filip Gucman – sú nadšenci do brazílskej kuchyne, ktorí na náš trh priniesli projekt Cariocas.

Pred spustením vlastného street foodu nadobudli skúsenosti v prevádzkach so zvučnými menami ako je Rio grande restaurant či Sky bar & restaurant.

Martin do projektu Cariocas priniesol aj skúsenosti z gastro segmentu v Rakúsku. Našiel pôsobisko v tirolskom Hoteli Post, kde v rámci Johann Restaurant pôsobil pod slovenským šéfkuchárom Lukášom Cirjakom.

zdroj: Cariocas/ Martin Fargula

Skúsenosti zo zahraničia získal aj Andrej, ktorí odišiel do Británie, no ku gastru sa nedostal a tak ako mnohí iní Slováci sa zamestnal v sklade.

 „Po dvoch mesiacoch som prišiel naspäť a po hroznej skúsenosti som začal pracovať v už zaniknutej thajskej reštaurácii Green Buddha.“

Keď prišla pandémia, život začal podľa jeho slov písať jemu a jeho priateľom príbeh street foodu.

Startitup PREMIUM logo
Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

(Zrušiť môžeš kedykoľvek)

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK