Slovák vlastnil prevádzky Subway, rozhodol sa pre radikálnu zmenu. V Bratislave otvoril poctivé francúzsko-talianske bistro
- Dlhý čas pôsobil v oblasti rýchleho občerstvenia
- Túto oblasť opustil a vrhol sa do realizácie vlastného bistra s neopozeranou ponukou a skvelým vínom
- Dlhý čas pôsobil v oblasti rýchleho občerstvenia
- Túto oblasť opustil a vrhol sa do realizácie vlastného bistra s neopozeranou ponukou a skvelým vínom
34-ročný Peter Tkáč bol v minulosti spoluvlastníkom až štyroch prevádzok Subway – známej americkej siete franšízingových reštaurácií rýchleho občerstvenia, ktorá predáva hlavne tzv. ponorkové sendviče, známe ako SUBy. Vlastní ju spoločnosť Subway IP, Inc., a aktuálne ide o jednu z najrýchlejšie rastúcich franšízingových sietí na svete.
Peter hovorí o dlhoročnom procese dozrievania myšlienok, ktoré viedli až k prechodu z fast foodového biznisu k vlastnej gastro značke.
„Po prevádzkach Subway som otvoril na dočasnej autobusovej stanici stánok s kávou Rous a s jedlom Fuud. Po istom čase som pochopil, že Fuud nie je pre mňa a že ma to viac ťahá ku káve. Snažil som sa ponúknuť cestujúcim iný servis pri staničnej káve, doplnený o domáce koláče,“ objasnil nám Peter.
Priznáva, že v tomto bode mal obavy zo štartu nového podnikania, na druhej strane vedel, že akýsi rešpekt je pri takomto kroku dôležitý a správny. „Presvedčenie o tom, že robím všetko preto, spolu s ľuďmi okolo mňa, aby to bolo úspešné, ma poháňalo vpred.“
Časom začal tento koncept pekne fungovať. Vynorila sa preto myšlienka pretaviť projekt do kaviarne. „V tej dobe som spoznal jedného veľmi dobrého kuchára, s ktorým som si vedel predstaviť spoluprácu, a povedal som si, že to nebude len kaviareň, ale posunieme to na vyšší level. Veľmi dlho som ale hľadal správnu lokalitu, ktorá by spĺňala moje požiadavky.“
Dva mesiace pred prvou vlnou pandémie na jar 2020 lokalitu napokon našiel, nasledovalo rozhodnutie, či do toho ísť, alebo nie. Týždeň pred potvrdením prvého pozitívneho prípadu sa Peter dohodol s prenajímateľom. Následne prišlo obdobie veľkých úvah.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Peter si pri bratislavskom Modrom Kostolíku otvoril unikátne bistro
- Varia sa tu jedlá s pravým nádychom Francúzska a Talianska
- Jedinečným projekt si však vyžiadal veľa driny a odhodlanie prekonať súčasnú krízu
- Ciele do blízkej budúcnosti má už vytýčené
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom