Slovenku Besky mentoruje Pohlreich. Po výhre v kuchárskej šou otvára už tretiu kuchársku akadémiu

  • Je lektorkou, vedie školy varenia a účinkuje v televízii
  • Minulý rok vydala knihu a plánuje vydať ďalšiu
  • Startitup sa s Besky spojil osobne
besky varenie masterchef jablko torta
Gabriela Mendel Photography, Marek Bartoš
  • Je lektorkou, vedie školy varenia a účinkuje v televízii
  • Minulý rok vydala knihu a plánuje vydať ďalšiu
  • Startitup sa s Besky spojil osobne

V mladosti chcela byť herečkou alebo doktorkou a dnes tieto povolania vo svojich aktivitách kombinuje. Víťazka vlaňajšej kuchárskej šou MasterChef Česko má na Instagrame či TikToku vyše 150-tisíc fanúšikov a účinkuje v kuchárskej šou v komerčnej českej televízii.

Veronika Beskydiarová, známa tiež ako Besky, dnes pôsobí ako lektorka v kulinárskych akadémiách a vedie školy varenia a pečenia. V minulom roku vydala svoju debutovú kuchársku knihu Varíme Nebesky vo vydavateľstve Zdeňka Pohlreicha, ktorý je jej manažérom a mentorom. 

Startitup sa s Veronikou spojil prostredníctvom rozhovoru, v ktorom nám mladá kuchárka a cukrárka priblížila jej pohľad na účinkovanie v televíznej súťaži a spoluprácu so známou tvárou z televíznych obrazoviek. Povedala nám však aj o svojich ďalších aktivitách a názore na svetovú kuchyňu.

  • Čím chcela byť a kedy začala s varením?
  • Ako sa jej spolupracuje so Zdeňkom Pohlreichom?
  • Špecializuje sa na torty. Čo na nich má najradšej?
  • Na čo minula výhru zo súťaže?
  • Aký má odkaz pre ľudí, ktorí chcú spraviť krok vpred?

Ako si spomínaš na svoju mladosť? Čomu si sa venovala, čím si chcela byť?

Na mladosť spomínam veľmi pozitívne. Mala som výchovu, ktorá mi dávala slobodu, ale myslím, že aj striktne dané mantinely. Vždy som túžila byť herečkou, no na druhej strane doktorkou (smiech).

Zmes detských snov sa teda pretvorila do toho, že v programoch vystupujem ako Besky a „liečim“ ľudí svojím jedlom. Vždy som športovala, venovala som sa jazykom a bavil ma marketing a manažment, ktorý som následne aj vyštudovala.

Kedy došlo k tvojmu prvému kontaktu s varením? Spomínaš si na prvé jedlo, ktoré si uvarila?

S varením som v kontakte asi od malička, keďže sa u nás varilo vždy. Mama bola tá, ktorá vymýšľala rôzne kombinácie jedál a ešte bez pomoci internetu sa snažila kopírovať chute, ktoré sme ochutnávali na dovolenkách a výletoch.

Tak vznikla asi tá láska k jedlu, pretože tam som zažila ten pocit, ako jedlo spája rodinu a blízkych. No prvé jedlo, ktoré som sama uvarila, boli asi nejaké sáčkové cestoviny (smiech).

besky varenie kuchyňa jablko
zdroj: Gabriela Mendel Photography

Čo je na tvojom štýle varenia unikátne? Čím sa od ostatných odlišuješ?

Zameriavam sa primárne na cukrárinu, a teda mojím podpisom sú torty, ktoré sú pre mňa aj umeleckým prejavom a uverejňujem ich na Instagrame (@dortovo). Samozrejme, nie je to len o vizuálnom dojme.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroj: Instagram/dortovo

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá