Slovenská príloha k nedeľnému obedu valcuje svetový rebríček. Získala lichotivé 3. miesto

  • Po prečítaní tohto článku na toto jedlo určite dostaneš chuť
  • Dobrou správou je, že jeho príprava je úplne jednoduchá
vyvar, placky
Ilustračný obrázok TASR/Milan Kapusta, František Iván
  • Po prečítaní tohto článku na toto jedlo určite dostaneš chuť
  • Dobrou správou je, že jeho príprava je úplne jednoduchá

V každej domácnosti, kde sa cení jednoduchosť a výborná chuť, majú zemiakové placky svoje nezameniteľné miesto. Ide o jednoduchú, no lahodnú pochúťku, ktorá dokáže prevoňať celú kuchyňu.

Zemiakové placky patria medzi obľúbené jedlá v kuchyniach po celom svete. Sú totiž skvelým spôsobom, ako využiť zemiaky a poriadne sa najesť. Vedel si však, že placky sú tradičným slovenským jedlom?

Poukazuje na to portál Taste Atlas, ktorý ich dokonca zaradil do jedného zo svojich rebríčkov. Konkrétne ide o rebríček najlepšie hodnotených príloh, v ktorom sa zemiakové placky umiestnili na lichotivom treťom mieste.

Urobiť si doma zemiakové placky nie je vôbec náročné. Samozrejme, budeš potrebovať zemiaky. Čím viac ich máš, tým lepšie. Nastrúhané zemiaky zmiešaš s vajíčkom, múkou a dochutíš potrebnými koreninami. Zabúdať by si však nemal ani na cesnak, ktorý im dokáže pridať jedinečnú chuť.

Túto zmes následne vytvaruješ do veľkosti, akú chceš, a pražíš na panvici na troche oleja. Na panvici by mali placky ostať, kým nebudú mať krásnu zlatohnedú farbu.

Je len na tebe, ako budeš zemiakové placky podávať. Môžeš si ich dopriať len tak s kyslou smotanou, no tiež sú výbornou prílohou k mäsitým jedlám.

Slovenská kuchyňa valcuje rebríčky

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroje: Taste Atlas, Taste Atlas, Taste Atlas, Taste Atlas, Veda na dosah

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá