Slovenské džemy Gentle Jam s alkoholom získali zlato na svetovej súťaži v Azerbajdžane

  • Slovensko má oficiálne tie najlepšie džemy sveta.
go
gentlejam.sk
  • Slovensko má oficiálne tie najlepšie džemy sveta.

Iveta Hrabovská je bývalá moderátorka regionálnych televízií a produktová špecialistka, ktorá sa jedného dňa rozhodla pridať do džemu alkohol. Ako sa neskôr ukázalo, zmenilo to k lepšiemu nielen chuť džemu, ale aj jej život.

V Gentle Jam nešetríme. Ľudia u nás musia siahnuť hlboko do vrecka, tým sa netajíme. Hlboko však siahame aj my. Keď nakupujeme ovocie a zeleninu, vyhľadávame najlepších pestovateľov. Keď kupujeme alkohol, mierime k regálom s najlepšími značkami. Do varenia dávame alkohol, ktorý by si bežný človek nekúpil ani na špeciálne príležitosti,“ tvrdí Iveta Hrabovská.

Gentle Jam teda nie sú iba džemy s trochou tuzemáku. Iveta si na nich naozaj dáva záležať a vlastnoručne vytvára unikátne a luxusné produkty. A keď hovoríme vlastnoručne, myslíme tým, že Iveta stojí hodiny nad hrncami a mieša. Vo firme je totiž iba ona a jej manžel, ktorý sa stará o biznisovú stránku vecí.

Minulý rok so svojimi džemami získali zlatú hviezdu na najprestížnejšej gastro súťaži sveta Great Taste a tento rok dosiahli ešte viac: ZLATÚ MEDAILU na svetovej súťaži džemov v Azerbajdžane.

„Začiatkom leta nás oslovil Miloš Lachkovič, President Aregala Slovakia, World Master Chef Society, ktorého pozvali na 5. ročník ,,Jam Festival” v meste Gabala v Azerbajdžane,“ píše sa na stránke gentlejam.sk

Ide o medzinárodnú súťaž, ktorej sa tento rok zúčastnilo 22 krajín sveta (medzi nimi aj Srbsko, Chorvátsko, Cyprus, Čína, Turecko, Litva, Mexiko, Saudská Arábia, Irán, Maurícius,…) a 46 regiónov Azerbajdžanu.

Zobraziť celú galériu (3)
zdroj: gentlejam.sk

Šéfkuchár Miloš Lachkovič bol na akciu pozvaný, aby reprezentoval Slovensko. Keď oslovil tím stojaci za Gentle Jam, či by nechceli do súťaže zapojiť ich alkoholické džemy, ihneď súhlasili. Netrvalo dlho a 5 džemov sa vydalo na dlhú cestu za úspechom.

Hodnotiacej komisii predsedal Prezident svetovej asociácie kuchárov ,,World Chefs” Tomas A. Gugler a porota hodnotila kvalitu, chuť a celkovú prezentáciu štátu.

Zobraziť celú galériu (3)
zdroj: gentlejam.sk

„Komisia skúšala všetky džemy, najviac ich ale zaujal GentleJam. Džemy boli iné a neobvyklé. Slovensko získalo ZLATO,  na čo sme veľmi hrdí,“ prezradil Miloš Lachkovič na stránke gentlejam.sk

Vďaka dobrotám, ktoré sa varia v kuchyni Gentle Jam, sa dokázalo Slovensko zviditeľniť vo svete ešte viac. Ak si momentálne dostal chuť na palacinky s naozaj výnimočným džemom, pár si ich určite vyberieš TU.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech