Spolumajitelia Regal Burgru: Našli sme recept, vďaka ktorému sa nám darí aj v čase pandémie

  • Sieť reštaurácií rýchleho občerstvenia, kde zákazníci dostávajú kvalitu ako v kamennej reštaurácii, jej majitelia „utkali“ nevšedne rýchlo
  • Prvý podnik značky Regal Burger otvorili v roku 2014 a odvtedy sa rozrástol na prosperujúcu franšízovú sieť s 20 prevádzkami Regal Burger, tri prevádzkami Poké Bistro a tiež dvoma prevádzkami Chuck&Frida
  • Regal Burgru sa napriek koronakríze darí expandovať a zavádzať novinky. Aký je ich recept na úspech?
Facebook/ Regal Burger
  • Sieť reštaurácií rýchleho občerstvenia, kde zákazníci dostávajú kvalitu ako v kamennej reštaurácii, jej majitelia „utkali“ nevšedne rýchlo
  • Prvý podnik značky Regal Burger otvorili v roku 2014 a odvtedy sa rozrástol na prosperujúcu franšízovú sieť s 20 prevádzkami Regal Burger, tri prevádzkami Poké Bistro a tiež dvoma prevádzkami Chuck&Frida
  • Regal Burgru sa napriek koronakríze darí expandovať a zavádzať novinky. Aký je ich recept na úspech?

Známy koncept Regal Burger si za pomerne krátky čas získal tisíce fanúšikov po celom Slovensku aj v zahraničí. Dnes u nás zrejme ani neexistuje milovník burgrov, ktorý by o tejto značke vôbec nepočul.

Ako to však celé začalo? Kvalitné slovenské burgre sa po prvýkrát objavili na festivale Pohoda. Zožali obrovský úspech, a tak vznikla prvá burgrová reštaurácia v centre Bratislavy – na Palackého ulici. Dnes už má sieť Regal Burger prevádzky aj v Českej republike a v Rakúsku. Aj v čase pandémie sa sieti darí a čoskoro predstaví aj nový koncept food-courtov. 

Slovenský mäsiar sa pustil do biznisu s farebnými burgrami: Zaskočilo ma množstvo hejtu okamžite po otvorení

Nižšia marža a verní hostia

Už druhý raz v priebehu tohto roka fungujú reštaurácie v obmedzenom režime. Tak ako počas prvej vlny pandémie, aj teraz sa majiteľom Regal Burgru darí prevádzky udržať najmä prostredníctvom rozvozu. 

„Vytvorili sme vlastný rozvozový systém a spolupracujeme s viacerými rozvozovými platformami. Zároveň sa tešíme množstvu našich verných zákazníkov, ktorí si prídu po jedlo so sebou. Vďaka tomu, že sme sa situácii dokázali rýchlo prispôsobiť, o tržby zatiaľ neprichádzame. Samozrejme, nedá sa to porovnať s bežnou prevádzkou a kvôli cene za rozvoz fungujeme s veľmi nízkymi maržami,“ opisuje súčasnú situáciu Jozef Bardík z Regal Burger.

Posted by Regal Burger on Tuesday, October 20, 2020

„Pristúpili sme k viacerým rýchlym a efektívnym opatreniam, vďaka ktorým dnes môžeme fungovať aj v obmedzenom režime. Vnímame však, že chýba reálna pomoc od štátu a mnohé prevádzky možnosti ako my nemajú,“ vyjadril sa pre Startitup Jozef Kuzma, spolumajiteľ siete Regal Burger. 

Regal Burger dokonca v roku 2020 otvoril prevádzky v bratislavskom nákupnom centre Bory Mall, v Laugariciu Trenčín a v Liptovskom Mikuláši. Po uvoľnení opatrení plánuje otvoriť ďalšie. 

Pravidelný príjem od štátu

Veľmi účinná by bola podľa nich pomoc zo strany štátu cielená na to, aby mali prevádzky zaručený určitý pravidelný príjem. Touto cestou sa vydalo napríklad Taliansko a Rakúsko, kde vlády zvýšili príspevky na stravu, ktoré je možné využiť iba v reštauráciách.

Posted by Regal Burger on Tuesday, August 18, 2020

„Tieto účelovo viazané prostriedky by boli funkčnou podporou pre celý reštauračný sektor. Nám by pomohla aj kombinácia úveru a podpory na základe minuloročných tržieb a odvodov štátu – napríklad vrátenie časti už zaplatenej DPH či odvodov.“

„Toto by podporilo poctivé reštaurácie, ktoré platili DPH a odvody a nepostihovalo by to tých, ktorí sa teraz snažia držať otvorené a slúžiť zákazníkom aj za cenu nižšej marže,“ ponúka návrhy riešení problémov v gastro sektore Bardík.

Zajtra môže byť neskoro

Štátnu podporu po prvej vlne koronakrízy využili v obmedzenej miere. „Pomohla nám podpora nájmov, ale tie tvoria iba malú časť našich fixných prevádzkových nákladov, preto bol pre nás väčšou pomocou prevádzkový úver so štátnou zárukou. Ten pokryl primárne náklady,“ zdôrazňuje.

Posted by Regal Burger on Sunday, July 12, 2020

Pomocnú ruku reštauráciám ponúkla aj iniciatíva Poďme sa najesť od spoločnosti Edenred. „Keďže zamestnancom firiem poskytujeme kvalitné obedy, Edenred je pre nás v tejto oblasti dôležitým partnerom a sme radi, že aj v aktuálnej situácii s ním môžeme naďalej spolupracovať,“ hovorí spolumajiteľ siete Ragal Burger.

Aj ty môžeš vlastniť Regal Burger 

Ako sme už spomínali. Regal Burger je rastúca sieť fast casual street foodu v strednej Európe s prevádzkami nielen v Česku a na Slovensku, ale aj v Rakúsku (pod sesterskou značkou Chuck&Frida). Spoločnosť stále hľadá franchisantov pre prevádzky v niekoľkých mestách.

Posted by Regal Burger on Wednesday, May 20, 2020

„Franchisant získava nielen existujúcu silnú značku, ale najmä podporu pri výbere lokality, jej výstavbe a vybavení, pomoc pri rozbehu, dlhodobú podporu a tréningy, ale aj prístup k dodávateľom celej siete Regal Burger (pričom väčšina súčasných cien surovín je napriek inflácii v súčasnosti o cca 30 až 40 % nižšie ako ceny, ktoré mala spoločnosť v rokoch 2014-15,“ informuje Regal Burger.

Tak ako to už pri získavaní franšíz býva, potrebný je aj určitý kapitál. V prípade Regal Burgu sú potrebné nasledovné investície: 

  • Foodtruck: približne 20-tisíc eur
  • Kiosk v shopping centre: 25 až 35-tisíc eur
  • Jednoduchá fast food prevádzka: 40 až 60-tisíc eur
  • Prevádzka v shopping centre s vlastným sedením: 65 až 90-tisíc eur
  • Prevádzka v high street: 45 až 110-tisíc eur (podľa stavu prebratia priestoru)

Mäso od slovenských dodávateľov a kvalitné suroviny

Podľa zakladateľov konceptu je kvalitný burger hlavne o mäse. To v prevádzkach Regal Burger pochádza zo slovenskej farmy, kde chovajú hovädzí dobytok na otvorených lúkach počas celého roka. Mäso neobsahuje žiadne pridané koreniny, chemické zmäkčovadlá alebo iné prímesi.

„Je to kvalitná 100 % hovädzina z mladých býčkov a preto k nej pristupujeme s citom a rešpektom, ktorý si zaslúži. Mäsko koreníme a solíme len na povrchu a to tesne pred vložením na gril. A to je tajomstvo, prečo náš burger chutí ako skutočné mäso.“

Posted by Regal Burger on Friday, August 7, 2020

Ďalšou dôležitou ingredienciou sú žemle. Slovenským štandardom sú častokrát tie „gumené“ a rozpadávajúce sa, s dlhou trvanlivosťou. „Bola to dlhá cesta, ale našli sme pekára, ktorý nám vie pripraviť každý deň čerstvé, voňavé a hlavne tie pravé hamburgerové žemle.“

Ako sa tím Regalu učil stále viac a viac o hamburgeroch, skúmal aj BBQ omáčky. Napokon našli desiatky receptov, skúšali, varili, ochutnávali a nakoniec z toho vznikla ich domáca.

„Kvalita jedla bola od začiatku a ostala do dnešných dní jedným z našich hlavných pilierov, a preto spolupracujeme s tými najlepšími. Podporujeme domácu produkciu a slovenských výrobcov, ktorým dôverujeme a s ktorými zdieľame rovnaké hodnoty,“ dodáva Jozef Bardík.

Zdroje: Regal Burger, Edenred

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech