Slovenská správa ciest chce zvýšiť bezpečnosť na cestách za 25 miliónov eur

Slovenská správa ciest chce zvýšiť bezpečnosť na cestách za 25 miliónov eur

Štátni cestári plánujú na vybraných úsekoch ciest prvej triedy najmä výmenu a zosúladenie prvkov pasívnej bezpečnosti podľa platných predpisov a noriem.

Slovenská správa ciest chce zvýšiť pasívnu bezpečnosť na cestách prvej triedy predbežne za 25,34 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty. Na vybraných úsekoch ciest pripravujú hlavne výmenu a zosúladenie prvkov pasívnej bezpečnosti podľa platných predpisov a noriem. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, zákazku na stavebné práce na dva roky štátni cestári rozdelili na tri časti podľa regiónov. Na ich spolufinancovanie plánujú využiť aj peniaze Európskej únie.

Predpokladaná cena prác na zvýšenie bezpečnosti na ceste I/18 Svinia – Michalovce v pôsobnosti Investičnej výstavby a správy ciest Košice je 7,81 milióna eur bez DPH. Odhadované stavebné náklady na ceste I/9 Mníchova Lehota – hranica Banskobystrického samosprávneho kraja v správe IVSC Žilina sú 7,62 milióna eur bez DPH. Súčasťou tendra sú aj práce na cestách v pôsobnosti IVSC Banská Bystrica predbežne za 9,9 milióna eur bez DPH. Ide o križovatku na ceste I/9 na úseku v smere Žiar nad Hronom končiacom na ceste I/65 smer Martin, ako aj úseky ciest I/16 Zvolen – Uderiná a Vidiná – Tornaľa. Lehota na predkladanie a otváranie ponúk je 9. septembra. (sita)

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá