Vallo: Podnety Bratislavčanov sa kryjú s našimi prioritami

Vallo: Podnety Bratislavčanov sa kryjú s našimi prioritami

Témy, ktoré Bratislavčania v prieskume označili za dôležité, sa podľa primátora Bratislavy Matúša Valla kryjú aj s prioritami vedenia mesta, keďže ich „prvé veľké prijaté opatrenia boli práve zonácia mestských lesov, posilňovanie a skvalitňovanie mestskej hromadnej dopravy (MHD) a prijatie parkovacej politiky“. Uviedol to Vallo pre agentúru SITA a zdôraznil, že podľa neho medzi podstatné otázky, ktoré mesto rieši, patrí aj bezpečnosť či kvalita verejného priestoru.

Agentúra Median uskutočnila koncom augusta prieskum na vzorke 601 obyvateľov Bratislavy. Tí sa vyjadrili, že dôležitými témami, ktorými by sa vedenie mesta malo prioritne zaoberať, sú napríklad problematika životného prostredia (53 percent) či kvalita mestskej hromadnej dopravy (53,5 percenta mužov a 41,3 percenta žien).

Medzi ostatné spomenuté témy patrila údržba ciest a problematika parkovania. Práve parkovanie by malo byť podľa jednej pätiny respondentov spoplatnené, takisto podľa jednej pätiny opýtaných by spoplatnené byť nemalo. „Vo všeobecnosti však prevláda názor, že poplatky za parkovanie by sa mali týkať len ľudí bez trvalého pobytu v Bratislave, cudzincov, a tých, ktorí do mesta dochádzajú,“ uviedli v prieskume s tým, že takýto názor presadzuje napríklad až 66 percent obyvateľov bratislavskej mestskej časti Petržalka.

Respondenti hodnotili aj doterajšiu prácu primátora Valla. Takmer 60 percent opýtaných ju hodnotí pozitívne, zhruba 25 percent ju vníma negatívne a približne 16 percent sa k tomu nevedelo vyjadriť.

zdroj: SITA

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá