SPU pomôže startupom pri využívaní zelených technológií v potravinárstve

  • Cieľom projektu je podpora inovatívnych slovenských startupov a začínajúcich podnikateľov
  • Výsledkom projektu má byť aj zriadenie nového podcastového štúdia
pjimage - 2022-01-14T093748.560
Unsplash/Mario Gogh Unsplash/Headway
  • Cieľom projektu je podpora inovatívnych slovenských startupov a začínajúcich podnikateľov
  • Výsledkom projektu má byť aj zriadenie nového podcastového štúdia

Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre spúšťa projekt zameraný na podporu začínajúcich podnikateľov, ktorí chcú v potravinárstve využívať zelené technológie. Univerzita na trojmesačný projekt s názvom InUPS získala dotáciu z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Cieľom projektu je podpora inovatívnych slovenských startupov a začínajúcich podnikateľov, ktorí chcú v produkcii zdravých potravín využívať technológie a s minimálnou uhlíkovou záťažou.

„Zámerom projektu je zlepšiť ich konkurencieschopnosť a internacionalizáciu a posilniť spoluprácu medzi podnikateľmi a akademickou sférou,“ informovala SPU.

Súčasťou aktivít bude aj súťaž, do ktorej sa môžu zapojiť inovačné projekty v agropotravinárskom sektore.

„V rámci Burzy myšlienok a nápadov sa do súťaže môžu prihlásiť podnikateľské subjekty a záujemcovia o podnikanie v Nitrianskom samosprávnom kraji. Prihlásiť sa môžu agropotravinárske startupy, ale aj študenti stredných i vysokých škôl so zaujímavými podnikateľskými nápadmi a zámermi. Tri najúspešnejšie inovačné projekty získajú finančnú odmenu a iné benefity,“ uviedla univerzita

Výsledkom projektu InUPS má byť aj zriadenie nového podcastového štúdia na Fakulte biotechnológie a potravinárstva SPU. Bude slúžiť na komunikáciu, delenie sa o informácie, propagáciu a popularizáciu výsledkov zaujímavých projektov.

„Podcastové štúdio InUPS bude slúžiť aj ďalším mladým generáciám startupov s inovatívnymi myšlienkami vrátane študentov,“ doplnila univerzita.

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie