Strýco Filip otestoval novučičké bratislavské prevádzky: Unikátna alkoholická zmrzlina je za celý drink

  • V novom videu Strýc Food sme si išli pozrieť nové prevádzky v Bratislave
  • Medzi nimi je aj zmrzlináreň, ktorá ponúka alkoholické sorbety
stryco
  • V novom videu Strýc Food sme si išli pozrieť nové prevádzky v Bratislave
  • Medzi nimi je aj zmrzlináreň, ktorá ponúka alkoholické sorbety

V najnovšom diele Strýc Foodu sme Strýca Filipa vyslali otestovať najnovšie prevádzky v Bratislave, aby sme ti ukázali, čo najčerstvejšie vieš ochutnať. Do výberu sme zaradili prevádzky rôzneho druhu, všetky však majú spoločné to, že boli otvorené prednedávnom. „Testujeme najnovšie prevádzky v Bratislave,“ hovorí Strýco Filip vo videu.

Na začiatku videa navštívili novootvorenú reštauráciu VíK na Dunajskej ulici v Bratislave. „Potravinárka mi povedala, že v lacných parižákoch aj tak nie je mäso,“ hovorí majiteľ podniku. Pričom obidvaja sa zhodli na tom, že vegánsky parižák patrí jednoznačne medzi vegánsky junkfood.

„Neni to presladené, ale je to dosť sladké,“ hovorí Strýco Filip o vegánskom osom hniezde. K nemu dostali aj vegánsku kávu, v ktorej je podľa neho oveľa lepšie cítiť samotnú chuť kávy.

Kus Kórey v Bratislave

Ďalšou zastávkou je reštaurácia, ktorá sa volá, ako keby ti niekto nadával, zavtipkoval Strýco Filip. Ide o nové kórejské bistro menom Ban Chan. Ako menu si objednali 2 jedlá, a to bibimbap, čo je miska ryže so zeleninou, vajíčkom a rôznymi prílohami, ale aj s tofu či mäsom. Jej cena je 13,9 eur.

Celé jedlo sa musí dobre premiešať, aby sa aj samotné chute spojili. Ako prílohu je možné si zvoliť až 3 odlišné jedlá, Strýco Filip dostal tresku v rôznych formách s reďkovkou. 

Ďalšie jedlo je bravčové mäso v sladko-štipľavej omáčke s ryžou, ktoré si ochutnávač veľmi rýchlo obľúbil.

„Žil som osem a pol roka v Kórei, a keď som sa vrátil na Slovensko pre covid a začala mi, samozrejme, chýbať kórejská strava, tak som najprv začal robiť kimchi,“ hovorí majiteľ prevádzky Ervin. V Kórei majiteľ prevádzky hlavne študoval, no priznal, že si privyrábal predávaním trdelníkov, gulášu či borovičky.

Perfektná zmrzlináreň

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroj: Startitup

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá