Takto vyzerá nové sídlo spoločnosti Sygic

  • Nielen individuálny výkon a sústredená izolovaná práca, ale aj neformálne stretávanie sa a výmena názorov.
titul
Martin Žilka / PhotoMartini.com
  • Nielen individuálny výkon a sústredená izolovaná práca, ale aj neformálne stretávanie sa a výmena názorov.

Jedným z trendov pri tvorbe pracovného prostredia je sústredenie sa na spoločné priestory, kde môžu ľudia komunikovať „face to face“. Namiesto uzavretých zasadačiek, sa do kancelárií dostávajú menšie neformálne priestory na rýchle stretnutia. Osobný kontakt namiesto mailu a telefonátu je čoraz potrebnejší (najmä keď sa v množstve digitálnych informácií strácajú tie dôležité). Vytvorenie domáceho prostredia v práci je z hľadiska architektúry lákavou cestou. Niekedy sa však tieto priestory nevyužívajú natoľko, ako by sme čakali. Interiér Sygic však má predpoklady byť integrujúcim pracovným prostredím.

Nové sídlo Sygic sa nachádza v business centre Twin City na Továrenskej ulici v Bratislave. Kancelárske priestory s rozlohou 2455,2 m2 zaberajú takmer celé najvyššie podlažie bloku C.

Kancelárie na najvyššom podlaží bloku C disponujú rozmernou terasou

Kancelárie na najvyššom podlaží bloku C disponujú rozmernou terasouAutor: AM architects

Cieľom architektov bolo vytvoriť priestor pre zamestnancov, ktorý by poskytoval nielen štandardné priestory na prácu, ale aj varianty neformálnych pracovísk a relax zón. Kancelérie sú sútredené okolo centrálneho multifunkčného priestoru-“Piazza“.

„Nakoľko sa spoločnosť zaoberá navigáciou a mapami, priestor sme poňali ako rozhranie mesta a prírody pretransformovaných do ‚mestských kulís‘ na jednej strane a prírodnej scenérie s ‚ akustickými stromami ‚ na druhej,“ vysvetľujú architekti.

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

Reprezentatívna časť Piazzy je riešená ako zvýšené pódium s možnosťou rozčlenenia na menšie zóny – je tu recepcia, priestor pre prezentácie, malý Showroom Sygic, hudobné pódium. Piazza priamo nadväzuje na kuchynku s prístupom na terasu.

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

Funkčne je centrála rozdelená na uzavreté kancelárske priestory a Open-space časť.

Štandardné zariadenie pracoviska je doplnené o farebné vstavané nábytky. Na podlaží sa nachádzajú zasadačky rôznych veľkostí – každá je poňatá atypicky a tematicky. Sú tu napríklad meetingovky “Schoppa”, ktoré pripomínajú starú kolibu, alebo Sy-gym – telocvičňa, kde sú súčasťou zariadenia fitlopty a rebriny. K dispozícii sú tiež Tee-pee, herňa s maxi-šachom, pinpongáreň, zavesená hojdacia loď, putujúci domček,  focus zóny riešené ako „obývačky“, a pod.

Pôdorys

PôdorysAutor: AM architects

Dominantnou časťou priestoru je drevený obklad s perforáciou, ktorý je použitý na centrálnych jadrách. Na stenách sú nalepené tapety s tématikou firmy(navigácia) striedajúce sa s popisovateľnými stenami. V prevažnej časti priestoru je priznaný železobetónový strop s podvesenými akustickými panelmi. Striedanie materiálov na podlahe rozčleňuje priestor na jednotlivé zóny. Na WC sa napríklad dostanete len cez ponorkové dvere.

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

Vybrané časti interiéru dodávala spoločnosť Techo.

Podklady: AM architects, zdroj: archinfo.sk

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech